• Güncelleme: 13:03:57 - 27 Şubat 2022
  • Yayınlama: 12:59:51 - 27 Şubat 2022

Denizli’de Osmanlı döneminde inşa edilen ilk demiryolu hattındaki tarihi rayları sökerek hurda olarak satmaya çalışan 6 kişilik hırsızlık şebekesi, JASAT’ın takibinden kaçamadı. Ata mirasını talan eden şüpheliler, eşzamanlı operasyonlarla yakalanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’nin Çivril ilçesinden geçen ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1900’lü yıllarda Anadolu’da inşa ettirilen ilk demiryolu hattındaki tarihi rayların yerinden söküldüğünün bildirilmesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarmanın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti.

AW554328 05

Osmanlı mirasını talan eden şüphelilerin peşine düşen JASAT, Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte yürüttüğü müşterek çalışmada, tarihi rayları sökerek hurda olarak satmayı planlayan şebekenin üyeleri ve kullandıkları aracı tespit etti.

Kimlikleri tespit edilen Mahsun A. (28), Emiray A. (28), Yıldıray A. (32), Osman Y. (36), Deniz A. (24) ve Günay A. (27) isimli şüpheliler, çaldıkları tarihi rayları hurdacıya satmaya çalışırlarken suçüstü yakalandı. Aynı aileden olan ve daha önceden de benzer suçlardan 10 ayrı suç kayıtları tespit edilen şebeke üyelerinin tamamı, jandarmadaki işlemelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir