• Güncelleme: 13:00:46 - 11 Nisan 2023
  • Yayınlama: 12:53:09 - 11 Nisan 2023

Yoksulluk sınırının 30 bin TL’yi geçtiği bir ortamda, PAÜ çalışanı kamu görevlilerinin bunun çok altında maaş almalarına tepki gösteren Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri, PAÜ Yerleşkesinde pankart açarak protesto gösterisinde bulundular.

Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, PAÜ Başkanı Ferit Yıldız önderliğinde bir araya gelerek tepkilerini ve taleplerini ilettiler.

Eylemde bir basın açıklamasını okuyan Hürriyetçi Eğitim Sen Paü Başkanı Ferit Yıldız, şu görüşlere yer verdi:

Değerli Basın Mensupları ve Çok kıymetli Pamukkale Üniversitesi Çalışma Arkadaşlarım;

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak deprem bölgesine ilk andan itibaren tüm gücümüzle gerekli yardım girişimlerinde bulunduk ve yardımlarımız devam etmektedir

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, değerli ÜNİVERSİTE mensupları;

Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, Pankart Açtı ve 19 Maddelik Taleplerini İletti...
Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, Pankart Açtı ve 19 Maddelik Taleplerini İletti…

Hepinizin bildiği gibi 2023 Ocak ayında memura yapılan zam oranı bazı sendikaların alkışları eşliğinde açıklandı. Daha sonra yüzde 30 olarak revize edilip meclisten geçti. Yetkili sendika başkanının, “zam oranının yeterli olduğu ve başka taleplerinin olmayacağı” yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Yapılan bu zam oranı biz kamu çalışanlarının beklentisinden çok uzaktır.

Hepinizin bildiği gibi 4 gün önce TÜİK tarafından enflasyon oranları açıklandı ve bir takım matematik oyunları ile düşüş eğiliminde olduğu belirtildi. Ancak halkın yani bizlerin hissettiği enflasyon bu rakamların çok üstündedir. Ocak ayında memurlara verilen zam üç ayda erimiş ve alım gücümüz çok büyük oranda düşmüştür. Son yıllarda memur maaşları ciddi oranda değer kaybetmiştir.

Kamu çalışanları olarak bir yıldır bizim söylemekten usandığımız, gayet açık olan talepler bir an önce hayata geçirilmelidir. Bir kez daha haykırarak hatırlatırız ki;

  1. Bugün yoksulluk sınırı 30 bin TL yi geçmiş durumdadır.   Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırını bırakın, Çok altında maaş almaktadır. KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI EN AZ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARILMALIDIR.
  2. 3600 Ek gösterge konusundaki adaletsizlikler giderilmeli ve 1.dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmelidir.
  3. Ekim 2008 Yılında yürürlüğe giren 5510 sayılı kanundaki adaletsizlikler en kısa zamanda giderilmelidir. Bu kanun yürürlüğe girmeden önce göreve başlayan memurlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra göreve başlayan memurlar arasında emekli maaşlarının hesaplanmasında büyük farklar oluşmaktadır. bu eşitsizlikler muhakkak giderilmelidir.
  4. Sadece akademik personelin aldığı YÜKSEKÖĞRETİM TAZMİNATI tüm idari personele de verilmelidir.
  5. Şube müdürlüğü kadrolarına yapılacak atamalar liyakat esasına göre ve görevde yükselme yönetmeliğine uygun şekilde yapılmalıdır.
  6. Doktor öğretim üyesi, Doçent ve Profesör yükselmeleri sıra dahilinde yapılmalıdır bu konudaki eşitsizlikler giderilmelidir, ayrıca Doçent kadrosuna atanan akademik personeller, 15 yılı doldurmadıkları için hak ettikleri maaşı alamamaktadırlar. Bu sorununun giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
  7. Kamuda “Yardımcı Hizmetler Sınıfı” kaldırılmalı, bu sınıfta istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın diplomalarına uygun olarak teknik ve idari kadrolara atanmalıdır. Bu şekliyle kamuda çalışma barışı sağlanmalı ve verimlilik artırılmalıdır.
  8. Üniversitemizde çalışan aynı zamanda yükseköğretimlerini tamamlayan ve diplomalarını alan birçok personel arkadaşımız için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının daha sık periyotta ve ilgili tüm personeli kapsayacak şekilde yapılması sağlanmalıdır.
  9. Geçmiş yıllarda başarıyla yerine getirdiğimiz ÖSYM ve Açık Öğretim sınavlarındaki gözetmenlik haklarımız geri verilmelidir.
  10. İkinci öğretim yapılan bölümlerde görev yapan idari personelin mesai ücretlerindeki adaletsizlikler giderilmelidir.
  11. Yaz okulu dönemlerinde iş yükünün büyük bir bölümünü üstlenen idari personel de yaz okulu ücretlerinden yararlanmalıdır.
  12. Üniversitemizin fiziki yapısı engelli personel ve öğrencilerimiz için “Engelsiz Yaşam Standartları” na uygun hale getirilmelidir.
  13. Teknik personelin arazi tazminatı gün sayısı, 20 günden 40 güne çıkarılmalıdır ve teknik personel sorumluluk tazminatı verilmelidir.
Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, Pankart Açtı ve 19 Maddelik Taleplerini İletti...
Hürriyetçi Eğitim Sen PAÜ Başkanı Ferit Yıldız
  1. Maaşlardaki ek ödemeler maaş ana unsurlarına eklenmelidir.
  2. Kamu çerçeve protokolü kapsamında işçilerin faydalanmış olduğu yemek, yol, yakacak, bayram ikramiyesi gibi sosyal haklar memurlar içinde sağlanmalıdır. Günlük görev harcırahları, arazi tazminatları, giyim, çocuk yardımı gibi sosyal haklarımız enflasyon karşısında çok düşük kalmaktadır. Bunlar günün ekonomik koşullarına uygun hale getirilmelidir.
  3. Genel İdari Hizmetler sınıfında çalışan ve 3. Dereceye düşemeyen güvenlik personelimiz yeşil pasaport alamamaktadır. en azından emekli olacakları zaman 3. dereceye düşebileceği bir ünvana atanarak emekli edilmelidir.
  4. Kamuda çalışan mühendisler, mimarlar dengi mesleklere göre ihmal edilmektedir. Kamudaki mühendisin ve mimarların geliri yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan Hakim, Savcı, Doktor gibi mesleklerin gelir seviyesine çıkarılmalıdır.
  5. Üniversitemizin “Halkbank Kampüste” yemek uygulamasıyla yemek yiyecek personel ve 50 bin öğrencimiz Halk Bankası’ndan hesap açmak zorunda bırakılmıştır. Bu uygulamayı dayatma olarak görüyor ve iptal edilmesini istiyoruz.

19.Şu anda tüm gelir gruplarında tüketilen soğanın kğ ı 25-30 TL dir. Memur taneyle soğan almaya başlamıştır. Denizli de ev kiraları 5000 tl ve üzerine çıkmıştır. İnsanca yaşamak istiyoruz.

Değerli arkadaşlar;

Tekraren, defaatle haykırıyoruz.

Kamu çalışanı yoksul olamaz.

Bugün yoksulluk sınırı 30 bin TL yi geçmişken bir kamu çalışanının 12-13-15 bin TL. civarı maaş alması kabul edilemez.

Hür ve eleştirel düşünceyi kendisine ilke edinmiş bizler her platformda taleplerimizi dile getirmeye ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Bu karamsar tabloya rağmen tüm kamu çalışanlarına bildirmek isteriz ki;

  • Artık Hürriyetçi Eğitim-Sen vardır ve Tüm Türkiye dedir.

Haksızlığın olduğu yerde haklı mücadelemiz için Hürriyetçi Eğitim-Sen her zaman çalışanlarımızın yanında olacaktır.

Hürriyetçi eğitim sen ASKERİ SEFALETE AZAMİ İSYAN DÖNEMİNİ BAŞLATMIŞTIR.

ÇÜNKÜ HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN SENDİKADIR.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir