• Güncelleme: 22:40:28 - 28 Ekim 2020
  • Yayınlama: 22:40:28 - 28 Ekim 2020

Denizli’de 2 ay önce bankalar arası para transfer merkezine temizlikçi kılığında giderek soymaya çalışan, ancak güvenlik güçlerinin direnişi ile bunda başarısız olup olay yerinden kaçan zanlılar, polisin sıkı takibi sonucu kıskıvrak yakalandı. Zanlılardan Çağatay H’nin, Engellilerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenildi.

1 3

Çağatay H’nin, CHP İl Başkanı Bülent Çavuşoğlu ile birlikte, bir hafta önce Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız’ı ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldığı, bu fotoğrafın çekildiği tarihte de henüz kimliği tespit edilmemiş olan Çağatay H’nin, 8 gün sonra düzenlenen operasyonla ele geçirildiği anlaşıldı.

AW151648 01

NE OLMUŞTU?

Denizli’de, 2 ay önce Hüdai Oral Caddesi üzerinde bulunan bankaların para transfer merkezine temizlikçi kılığında gidip soymaya çalışan ve merkezde bulunan güvenlik görevlilerinin direnişi ile karşılaşınca, zanlılar olay yerinden kaçmış, yaşanan olayın ardından Cinayet ve Gasp Büro Amirliği dedektifleri kamera görüntülerini tek tek inceleyerek soygun girişimi yapan şahısların yakalanması için çalışma başlatmıştı.

BİRİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ, BİRİ İL YÖNETİCİSİ ÇIKTI…

AW151648 04

2 ay süren titiz bir çalışmanın ardından Cinayet ve Gasp Büro Amirliği detektifleri, soyguna karışan şüphelilerin kimliklerini tek tek tespit etti. Özel Harekat ekipleriyle birlikte operasyon düzenleyen dedektifler olaya karışan B.Y., M.A., K.S., R.T., İ.Y. ve Ç.H. olmak üzere toplam 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden M.A.’nın para toplama merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve soygun için içeriden şüphelilere bilgi sızdırdığı, olay günü izinli olduğu ortaya çıktı. Diğer şüpheliler içerisinde yer alan ve polis tarafından ismi Ç.H olarak rumuzlanan kişinin ise, Engellilerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay H. olduğu, Çağatay H’nin ise  CHP İl Başkanı Bülent Çavuşoğlu ile birlikte bir hafta önce Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız’ı ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldığı, bu fotoğrafın çekildiği tarihte de henüz kimliği tespit edilmemiş olan Çağatay H’nin, 8 gün sonra düzenlenen operasyonla ele geçirildiği anlaşıldı..

WhatsApp Image 2020 10 29 at 00.06.44

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen ve içlerinde CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay H.’nin de olduğu 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...