• Güncelleme: 10:01:42 - 3 Eylül 2020
  • Yayınlama: 10:01:42 - 3 Eylül 2020

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde açıkladığı tarım projesi, ilk ürünleri verdi. Başkan Çelik, ilk hasadı belediye personeline dağıttı.

Covid-19 salgınının ilk evresinde, Bozkurt Belediyesi’ne ait tüm ekilebilecek alanlarda tarım faaliyetlerine başlayan Bozkurt Belediyesi, 60 bin m2’lik alana nohut ekiminde bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde nohut hasadına başlayan belediye ekipleri, elde edilen binlerce ton nohutu depolayama başladı.

Elde edilen nohutları ilkin tüm belediye personeline dağıtan Başkan Çelik, daha önce de belirtildiği gibi nohutların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılması talimatı verdi.

Konuya ilgili açıklama yapan Başkan Çelik, “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Binlerce m2 tarım alanımızı kuraklığa teslim etmektense, salgın döneminde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ekime açtık.

İLK HASAT, BELEDİYE PERSONELİNE… 4

Bu tarlalarımızda ilk yaptığımız iş nohut ekmek olmuştu. Şükürler olsun ki çok verimli bir hasat gerçekleştirdik ve tamamen yerli, kaliteli, tonlarca nohut elde ettik. Nohutlarımızı başta bu çalışmada emeği geçen tüm personellerimize dağıttık. Şimdi de muhtarlıklar aracılığıyla belirlediğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız.

Biz her zaman sosyal belediyeciliğin ilke ve esaslarıyla hareket ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, halkın olanı halkla paylaşıyoruz. Yaptığımız bu uygulamayla bir evin dahi tenceresini kaynatabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesileyle buradan bu güzel projede emeği geçen tüm personellerime sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Nohutlarımız herkese afiyetler versin” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...