• Güncelleme: 19:26:12 - 6 Nisan 2020
  • Yayınlama: 19:26:12 - 6 Nisan 2020

PAÜ BİYOM’DA, PROFESÖRLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞAN PAÜ GÜVENLİK MÜDÜRÜNÜN, COVID-19 TEDAVİSİ GÖRMEYE BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ. ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİ İSE BİRİNCİ TESTİN NEGATİF ÇIKTIĞINI, 2. KEZ TESTE TABİ TUTULACAĞINI BİLDİRDİLER.

Geçtiğimiz hafta içinde, PAÜ Biyom Merkezi, bilim tarlalarında Pamukkale Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın dozerin başında verdiği talimatlarıyla arbede yaşanmış, birçok vatandaşımız hem yaşananlara tepki göstermiş, hem de iki profesörün dışında kimse de maske olmadığına dikkat çekerek “ Böyle bir hassas ortamda, hiç tedbir alınmadan olacak iş mi” diye sosyal medya da yorumlar yapmıştı.

1 rektör
İNŞALLAH ASLI YOKTUR! 6

ONLARCA KİŞİNİN İÇİNDE, MASKESİZ MÜDAHALE…

Rektör Bağ dozerin önünde, onlarca güvenlik görevlisi ve ilgili daire müdürleriyle birlikte, BİYOM tarlalarından, kanalizasyon kanalı açmak amacıyla harekete geçmiş ve Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın direnç göstermesi üzerine, dakikalar süren arbede yaşanmıştı. Bu süreçte de, PAÜ Koruma Ve Güvenlik Müdürü Tunçay Meşe ise, orada ekibiyle birlikte en önlerde müdahale ederek, öğretim üyelerini alanın dışına çıkarmıştı.

prof müdür rektör
İNŞALLAH ASLI YOKTUR! 7

OKUYUCULAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

Şifre Haber’in, BİYOM tarlalarında yaşanan müdahaleyi ve dozer önüne yatan profesörün yaşadıklarını Türkiye gündemine taşıması üzerine, haberin altına yorum yapan birçok Şifre Haber takipçisi, bu kritik ortamda neden acele edildiğini, üstelik hiçbir tedbir alınmadan herkesin riske sokulduğunu eleştirerek tepki göstermişleri.

twit
İNŞALLAH ASLI YOKTUR! 8

GELEN İHBARI ‘ÇOKLU TEYİT’ ETTİK…

Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’e gelen bir ihbar üzerine harekete geçtik. Gelen ihbarın içeriği çok ürkütücüydü. Telefondaki ses “Bülent Bey, BİYOM Tarlası’nda yaşanan arbedede, onlarca insanın, güvenlik görevlisinin, Rektör Bağ’ın önünde, profesörlere maskesiz bir şekilde müdahale eden PAÜ Koruma Ve Güvenlik Müdürü Tunçay Meşe’nin, akciğer tomografisinin çekildiğini, ciğerindeki yoğunluk nedeniyle de Covid- 19 tedavisine başlandığını’ ileri sürüyordu.

COVID-19 TEDAVİSİ BAŞLAMIŞ…

İhbarı aldıktan sonra, haber kaynaklarımızla tek tek irtibata geçerek, olayın gerçek olup olmadığını araştırmaya başladık. Resmi olmayan birçok kaynaktan, PAÜ Koruma Ve Güvenlik Müdürü Tunçay Meşe’yle ilgili gelen ihbarın doğru olduğunu ve Covid-19 tedavisinin uygulanmaya başlandığını‘çoklu teyit’ yöntemiyle kesinleştirdik.

rektör müdürrr
İNŞALLAH ASLI YOKTUR! 9

KESİN DURUMU, 2. TEST SONUCU BELİRLEYECEK…

Öte yandan, bilgisine başvurduğumuz üst düzey bir PAÜ yetkilisi ise, PAÜ Koruma Ve Güvenlik Müdürü Tunçay Meşe’nin Coronavirüsü şuphesiyle tedavisine başlandığını, ilk test sonucunun da ‘negatif’ çıktığını belirterek “Güvenlik müdürümüz tedavi altına alındı. İlk test sonucunun negatif çıkması bizleri sevindirdi. Ama, ciğerlerindeki yoğunluk durumuna göre, 2. bir testin yapılması doktorlarımız tarafından uygun görüldü. Yarın akşama kadar, 2. testin sonucunu alıp, ona göre kesin bir tanıya ulaşmış olacağız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...