• Güncelleme: 18:05:43 - 4 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 18:05:43 - 4 Mayıs 2021

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, daha önce Şifre Haber tarafından da gündeme getirilen ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kuruluş olan BELTAŞ’la ilgili 5 maddeden oluşan soru önergesi verdi ve “BELTAŞ’ta neler dönüyor?” diye sordu.

Sayıştay raporlarına da geçen Denizli Büyükşehir Belediye bünyesinde çalışan işçilerin izin haklarının kullandırılmaması ile ilgili konuyu soru önergesi ile meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk,  ayrıca BELTAŞ bünyesinde bulunan işçilerin içinde bulunduğumuz tam kapanma döneminde ücretsiz izne ayırmaya yönelik belge imzalatıldığının iddialarına da cevap istedi.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ:

        
Sayıştay 2019 Düzenlilik Denetim Raporlarına göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı kurum bünyesinde çalışan 127 işçinin toplam 25 bin 35 gün kullanılmamış yıllık izni bulunduğu anlaşılmıştır.

         2018 yılı mali işlemlerinin incelenmesi neticesinde; işçilerin 2000 yılından bu tarihe kadar 399, 398, 397, 383 ve 380 gün gibi kullanılmayan izinlerin olduğu anlaşılmıştı. 2016 ve 2017 yıllarında da uyarılar yer almasına rağmen düzeltici işleme rastlanılmamıştır.

1
YASİN ÖZTÜRK/İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ

BELTAŞ’DA NELER DÖNÜYOR ?

         Bununla birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraki olan BELTAŞ personelini “tam kapanma” döneminde ücretsiz izne çıkarmak için ayrılma dilekçesi imzalattırdığı iddia edilmektedir.

         Konuyla ilgili soru önergesi ise şu şekildedir;

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraki olan BELTAŞ’ta çalışan kişi sayısı kaçtır?
  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının iştiraklerinde çalışan personele “tam kapanma” döneminde ücretsiz izin dilekçesi imzalattırdığı iddiası doğru mudur?
  • İddia doğru ise, Belediyenin iştiraklerinde çalışan kaç işçiye ücretsiz izin dilekçesi imzalattırılmıştır?
  • Sayıştay raporlarına da yansıdığı şekilde normal çalışma düzeninde bile çalışanlarının izin hakkını kullandırmayan Belediyenin, işçilere “tam kapanma” döneminde zorunlu ücretsiz izin dayatmasında bulunmasının gerekçesi nedir?
  • Bakanlığınız, çalışanlar üzerinde kanuna aykırı işlemlerde bulunan bahsi geçen Belediyeyi uyarmış mıdır, bu konuda herhangi bir inceleme ve/veya denetimde bulunulmuş mudur?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir