• Güncelleme: 12:28:47 - 24 Eylül 2020
  • Yayınlama: 12:28:47 - 24 Eylül 2020

İhalesi tamamlanan Aydın-Denizli Otoyolu için kamulaştırma kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre Denizli’nin 5 ilçesinde acele kamulaştırma çalışması yapılacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Aydın-Denizli Otoyolu için kamulaştırma kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararnamede, “Aydın-Denizli Otoyolu ve bağlantı yolları projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

1 2

5 İLÇEDE KAMLAŞTIRMA YAPILACAK…
Yayımlanan kararnameye göre Aydın-Denizli Otoyolu için Denizli’nin 5 ilçesinde kamulaştırma çalışması yapılacak. Buna göre kamulaştırma çalışmaları Sarayköy’ün 14 mahallesini, Babadağ’ın 1 mahallesini, Merkezefendi’nin 6 mahallesini, Pamukkale’nin 6 mahallesini ve Honaz’ın ise 4 mahallesini kapsıyor.

İŞTE AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU’NUN GEÇTİĞİ NOKTALAR
Aydın-Denizli Otoyolu Projesi; Aydın-Muğla Devlet Yolu’nun İzmir-Aydın Otoyolu’nu kestiği noktadan başlayacak. Aydın-Denizli Devlet Yolu’nun İmamköy mevkiinde biten Aydın Çevre Yolu’nun yaklaşık 2,3’üncü kilometresinden ayrılarak Dalama üzerinden Yenipazar’a ulaşacak. Büyük Menderes Nehri’nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak İlçesi’nin güneyine ulaş hat, Kuyucak-Karasu Devlet Yolu’nu köprülü kavşakla geçecek. Otoyol, Karapınar’ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden kıvrılarak Kuyucak-Buharkent arası Devlet Yolu’na paralel seyredecek.

2 3
İŞTE OTOYOL İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK BÖLGELER... 5

BUHARKENT-SARAYKÖY-DENİZLİ HATTINDA GEÇECEĞİ NOKTALAR
Daha sonra buradan uzaklaşan yol, Sarayköy mevkiinde tekrar Devlet Yoluna yaklaşacak. Sarayköy’ün güneyinden Sarayköy-Denizli Devlet Yolu’na paralel devam eden Otoyol, Sarayköy-Denizli Devlet Yolu’nu Denizli’nin yaklaşık 2 km. yakınında keserek Kumkısık mevkiine ulaşacak. Buradan itibaren Denizli’yi çevreleyen Otoyol, Çeltikçi-Pamukkale Milli Parkı-Kocadere ve Kocabaş mevkiinden geçerek Afyon-Çardak ayrımına ulaşacak. Honaz’ın kuzey batısından geçerek Karateke Köyü’nün güneybatısında son bulacak.

3 2
İŞTE OTOYOL İÇİN KAMULAŞTIRMA YAPILACAK BÖLGELER... 6

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...