• Güncelleme: 11:38:50 - 24 Şubat 2021
  • Yayınlama: 11:38:50 - 24 Şubat 2021

Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin, CHP’li Başkan Şeniz Doğan’ın yönetimindeki Denizli Merkezefendi Belediyesi’ndeki işbirliğine, yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle son verme kararı aldığı, ittifak kontenjanından atanan Başkan Yardımcısı Fatih Çoşkun’u da istifa ettirerek, bundan böyle belediye meclisinde de ‘ittifak protokolü’ dışında hareket edileceği ileri sürüldü.

headline

NELER OLUYOR?

Merkezefendi Belediyesi’nde, son zamanlarda medyaya yansıyan haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı’nın rahatsızlıklar duyduğu, tepkisiz kalınmasına tepki gösterdiği, bu nedenle de durumun İYİ Parti Genel Merkezi’ne iletildiği belirtildi.

ORTAMI BU PAYLAŞIM MI GERDİ?

Öte yandan, Gazeteci Mesut Güler imzalı Olay Gazetesi’nde yayınlanan bir haberin, zaten var olan sıkıntıların alevlenmesine de yol açtığı belirtildi.

image 1
WhatsApp Image 2021 02 24 at 13.44.35

Haberde, MHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Özpek’in, CHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Aslan’ın, sosyal medya adresinden Selahattin Demirtaş’ın yazısını paylaşmasını eleştirerek “HDP, PKK’nın ta kendisidir. CHP Merkezefendi Meclis Üyesini kınıyorum. Bunlar kimlere hizmet etmektedirler. HDP, PKK’nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır. HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir” şeklinde sert tepki gösterdiği, bu tepkinin de İYİ Parti kadrolarında rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

Öte yandan, HDP kontenjanından Merkezefendi Belediye Meclisi’nde yer aldığı iddia edilen Meclis Üyesi Aydın Aslan’ın, gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildiği görüldü.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI AKIŞIK: TOPLANTI İÇİN GELMİŞTİR…

Diğer taraftan, İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın Denizli’ye geldiğini ve yaşanan rahatsızlıklarla ilgili örgütle art arda toplantılar yaptığı yönünde ulaşan kulis bilgilerini habere dönüştürmüş ve yayınlamıştık.

153740367 1326044101107063 5295533147020206037 o

Haberimizden sonra İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, sosyal medya aracılığıyla Başkan yardımcısı Arslan’la ilgili bir açıklama yayınladı.

Akışık açıklamasında “İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın, İYİ PARTİ Teşkilat Başkan yardımcımız Genel İdari Kurulu üyemiz 21 Dönem Milletvekilimiz Sn Mehmet Arslan uzun süredir pandemi nedeniyle gerçekleşmeyen teşkilat içi toplantılarımızı yapmak üzere İlimize gelmiştir” dedi ve yaşanan sıkıntılara dair detay vermekten kaçındı.

GELİNEN SON NOKTA…

FATIH
FATİH COŞKUN/ BAŞKAN YARDIMCISI

Son olarak, İYİ Parti’nin kurmaylarının, Merkezefendi konusundaki net tavır koymadan yana olduğu, konunun detaylı bir şekilde parti organları tarafından tartışıldığı, İYİ Parti’nin Merkezefendi Belediyesi yönetiminden çekilme kararı düşüncesinin ağır bastığı, hatta başkan yardımcısı Fatih Coşkun’un istifasıyla birlikte, Merkezefendi Belediye Meclisi’nde de ‘ittifak protokolü’nün bağlayıcı şartlarına tabi olmadan ‘Doğru karara destek, yanlış olanın karşısında durmak’ yönünde tavır geliştireceği iddia edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...