• Güncelleme: 13:26:06 - 2 Eylül 2019
  • Yayınlama: 13:26:06 - 2 Eylül 2019

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ve yönetim kurulu, Milletvekili Yasin Öztürk’ü gerekçe göstererek topluca istifa etti.

İYİ Parti’de bir süredir yaşanan sorunlar İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ve yönetim kurulunun istifasıyla sonuçlandı. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile yönetim anlayışından kaynaklı sorunlar yaşadıklarını ileri sürerek, istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

 “Biz karar alırken istişare mekanizmasının işletilmesini istiyoruz. Sayın Vekil ile bu noktada fikir ayrılığı yaşadık. Yerel seçim sürecinde adayların belirlenmesi dahil birçok konuda bu anlayıştan kaynaklanan sorunlar oldu. Biliyorsunuz ben Şubat ayında atama ile göreve geldim. Parti tüzüğümüz gereği atama ile gelen yönetimlerin 45 gün içinde kongre yapması gerekiyor. Biz de genel merkezin böyle bir tavsiyesi ve yönlendirmesi olmadığı için, ülke genelindeki birçok il gibi kongre yapmadık. Bunun sonucunda da, Milletvekilimiz 30 Ağustos günü partiye gelerek, bu tüzüğün gereğini yerine getirmediğimizi gerekçe göstererek, “Göreviniz bitmiştir” dedi. Biz de partimizin zarar görmemesi için İl Başkanlığı’nı boşalttık. Yönetim kurulu olarak da görevlerimizden istifa ediyoruz. Bundan sonraki sürecin önünü açmak adına böyle bir karar verdik. Bunu da basın toplantısı yoluyla halkımız ve partililerimizle paylaşıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...