• Güncelleme: 17:40:59 - 19 Mart 2021
  • Yayınlama: 17:40:59 - 19 Mart 2021

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, Şifre Haber’in gündeme taşıdığı bir haberle ilgili olarak, kendisini eleştiren İyi Parti’nin kadın  İl Başkanı  Raziye Akışık’ı “Başkanlık mankenlik değildir; mank.n bşk” şeklindeki yorumlarına, Akışık’ın tepkisinden sonra, Denizli’nin başarılı kadın gazetecilerinden Seval Uysal da tepki gösterdi.

SEVAL UYSAL YAZI

Sosyal medya adresinden kaleme aldığı bir yazıyla, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a seslenen kadın Gazeteci- Yazar Seval Uysal “ Siyasi nezakete sığmayan bu cinsiyetçi söylem, siyaset alanını daralttığı gibi, aynı zamanda Akışık’ın şahsında kadınlara yapılmış bir hakarettir” dedi.

İŞTE UYSAL’IN TEPKİ DOLU MESAJI:

SEVAL UYSAL

“BAŞKAN; CİNSİYETÇİ DİLİN NEDENİYLE

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDASIN!

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan; görevi kötüye kullandığına dair kendisine eleştiride bulunan İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’a sosyal medya hesabından “manken başkan” demiş. Siyasi nezakete sığmayan bu cinsiyetçi söylem, siyaset alanını daralttığı gibi, aynı zamanda Akışık’ın şahsında kadınlara yapılmış bir hakarettir.

Buradan haraketle;

1-Başkan; derhal “Ama’sı, Fakat’ı, Lakin’i olmadan cinsiyetçi dili nedeniyle İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’tan özür dilemelidir.

2-Siyaset rekabeti gerekli kılsa da, siyaset zeminini ayakta tutan nezakettir. Kadın siyasetçiye karşı kullanılan bu küçümseyici, ötekileştirici dil siyasi nezaketi hiçe saymanın yanında, belediye başkanı olarak kendisine ve il başkanı olarak Akışık’a oy veren binlerce kadın seçmeni yakından ilgilendirir.

3-Belediye başkanlığı koltuğu bu tür argümanı kullanacak kahvehane sandalyesi olmadığı gibi, kendisine binlerce kadının oy vererek oturduğu başkanlık makamı da erkekler kahvesi değildir! Bu nedenle bir belediye başkanı ağırlığıyla kullandığı dile ve kadınlara karşı davranışlarına dikkat etmek zorundadır.”

KONUYLA İLGİLİ HABERİ, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ…

hodri meydan ozur
KADIN GAZETECİDEN, AKIŞIK’A DESTEK… 5

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...