• Güncelleme: 17:01:56 - 14 Mart 2024
  • Yayınlama: 16:52:41 - 14 Mart 2024

Seval UYSAL/HABER

Denizli’nin ilk yerel seçim anketleri şehrin gündemine düştü. Türkiye’nin tanıdığı iki anket şirketinden ORC ve MAK, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından Denizli Büyükşehir anket sonuçlarını yayınlandı.

ORC’nin anketinde birinci sırada CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu var. MAK’ın anketinde ise Ak Parti adayı Osman Zolan birinci sırada çıktı. İki anket sonuçları arasındaki sonuç farkı ise düşündürücü. “Hangisi gerçek, hangisine inanalım” sorularını ortada bırakıyor.

MAK’TA ZOLAN BİRİNCİ ÇIKTI…

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın sosyal medya platformu X’te paylaştığı ve 23 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında bin 580 kişiyle gerçekleştirildiği belirtilen araştırmada;

Ak Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Zolan yüzde 42 oy oranı ile birinci sırada yer alıyor. CHP Büyükşehir adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun oy oranı yüzde 26 görülüyor. MAK’ın anketinde üçüncü sırada İYİ Parti büyükşehir adayı Yasin Öztürk var. Öztürk’ün oy oranı yüzde 15. Kararsızlar yüzde 5, Gelecek Partisi büyükşehir adayı Sema Silkin Ün’ün oy aranı ise yüzde 4. YRP adayı Nazif Manav yüzde 2, DEM adayı Cevahir Kayar’ın yüzde 2 ve Zafer Partisi büyükşehir adayı Nuri Dalyan’ın oy oranı da yüzde 2 görülüyor.

Kafalar Karıştı: MAK’tan Zolan, ORC’den Çavuşoğlu Çıktı…
.

ORC’DE ÇAVUŞOĞLU VAR…

5-9 Mart tarihleri arasında 2 bin 100 kişiyle yapılan ORC’nin anketinde ise birinci sırada yüzde 40.2 ile CHP Denizli büyükşehir adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu var. İkinci sırada Ak Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Zolan. Zolan’ın oy oranı yüzde 39.8. ORC’nin üçüncü sırasında kararsızların oy oranı yüzde 9.8 görülüyor. İYİ Parti büyükşehir adayı Yasin Öztürk’ün oy oranı ise yüzde 5.3 ile dördüncü sırada yer alıyor. ORC anketinde YRP adayı Nazif Manav yüzde 1.8, DEM’in adayı Cevahir Kayar’ın oy oranı da yüzde 1.5 gösteriyor.

İKİ ANKET ARASINDAKİ YASİN ÖZTÜRK UÇURUMU…

ORC ile MAK arasındaki anket farkı sadece birinci sıra adayları Çavuşoğlu ile Zolan arasında değil. İki anket arasında en büyük uçurum İYİ Parti Denizli büyükşehir belediye başkan adayı Yasin Öztürk’le ilgili. MAK’ın anketinde Yasin Öztürk’ün oy oranı yüzde 15, ORC’nin anketinde ise Öztürk’ün oy oranı yarıdan az, sadece 5.3 olarak görülüyor.

İki anket arasındaki bir başka uçurum kararsız oylarda ortaya çıkıyor.

Zolan’ı birinci sırada gösteren MAK anketinde kararsız oyların oranı yüzde 5, Çavuşoğlu’nu birinci çıkaran ORC anketinde ise kararsız oranı yine yarıdan fazla yüzde 9.8 olarak görülüyor.

Kafalar Karıştı: MAK’tan Zolan, ORC’den Çavuşoğlu Çıktı…
Kafalar Karıştı: MAK’tan Zolan, ORC’den Çavuşoğlu Çıktı… 4

BİR ANKET DE ERTEMUR CEPHESİNDEN…

Şehir bu iki anketi konuşurken, üçüncü anket CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’un seçim ofisinden geldi.

Ertemur’un ekibi, analist Murat Kızılboğa’nın sosyal medyada yaptığı Pamukkale’ye ilişkin paylaşımı gündeme getirdi. Ancak Kızılboğa’nın bu paylaşımını neye göre yaptığı, kaç kişiyle görüşülerek, hangi tarihler arasında hazırlandığı ise belli değil. 

Ertemur’un seçim ofisinden yapılan açıklamada “Ertemur yüzde 44.2 ile yarışı önde götürüyor. İkinci sırada AK Parti’nin adayı Halil Pekdemir’in oy oranı yüzde 42,3. İYİ Parti’nin adayı Türkay Berberoğlu yüzde 8,9’luk oran ile üçüncü sırada. DEM’in Adayı Ayşe Lerzan Süzük yüzde 1,4 ile dördüncü, Zafer Partisi’nin Adayı Osman Tercan yüzde 1,2 ile beşinci sırada. Diğer oylar ise yüzde 2 olarak görülüyor” ifadelerine yer verildi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir