• Güncelleme: 02:01:14 - 20 Kasım 2023
  • Yayınlama: 16:44:02 - 29 Haziran 2020

Denizli’nin Honaz İlçesinde bulunan Kaklık Mağarası’na ziyaretçilerin ilgisi gün geçtikçe artıyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen yüzü ve Dünyayı Geziyorum programıyla bilinen Özlem Tunca ile Çukur dizisinde Kemal karakterini canlandıran Uğur Yıldıran’da, hafta sonu Kaklık Mağarası’nı ziyaret ettiler.

IMG 20200628 WA0031 640 426

Göreve geldiği ilk günden itibaren Kaklık Mağarası’nın iç ve çevre düzenlemeleri, temizliği ve yenilenmesi çalışmalarına büyük önem veren Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Mağaranın iş dünyasının önemli isimleri, ulusal medya ve yerli-yabancı turistler tarafından ilgi odağı haline geldiğini belirtti. Mağaraya özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ve gelen turistler arasında uzak doğu ülkelerinden gelenlerin yoğunlukta olduğunu belirtenBaşkan Kepenek; ‘’Pandemi sürecinde kapalı olan mağaramız yeniden ziyarete açıldı. Mağaraya yaz döneminde ve hafta sonlarında 2-3 bin ziyaretçi sayısına ulaşılıyor. Biz burayı yeniden ayağa kaldırdık. Bu hafta sonu da Dünyayı Geziyorum programı ile tanıdığımız Özlem Tunca ile Çukur dizisinin Kemal karakteri, Denizlili hemşehrimiz Uğur Yıldıran’ı misafir ettik. Kendilerine Kaklık Mağaramıza olan ilgileri ve tanıtımına olan katkıları için çok teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

IMG 20200628 162722 640 427

Herkesi buraya davet ediyoruz.

Bu doğal güzelliği insanlarla buluşturmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek;‘’Herkesi buraya davet ediyoruz çünkü burası Pamukkale’nin bir örneği. Suyun dokunmadığı yerleri biz dokundurarak travertenlerin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Yani bir anlamda Pamukkale’yi burada örneklemiş oluyoruz. Özellikle cilt hastalığı olanları buraya davet ediyoruz.Doğal havuzlarımız var onlar için. Suyun egzama gibi bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Yüksel Kepenek, Özlem Tunca ve Uğur Yıldıran’a Honaz Kirazı hediye etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...