• Güncelleme: 13:45:03 - 22 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 13:45:03 - 22 Mayıs 2020

DENİZLİ – Denizli’de hayvan barınağı personelinin köpek cesetleri attığı çöplük alana giden hayvanseverler ölü köpekleri aradı. Hayvanseverler, katliamdan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu belirterek “Kendilerini affettirmenin tek yolu, hayvanlara hak ettikleri değeri vermektir” diye konuştu.

Denizli’de büyükşehir belediyesi hayvan barınağı personelinin köpek leşlerini çöplük alana atmasından sonra isyan eden hayvanseverler, bugün cesetlerin atıldığı alana gitti. Bir grup hayvansever alanda köpek cesetlerini aradı. Cesetlerin bulunduğu alandan ağır kokular yükselirken, molozların altında kalan cesetlere ulaşılamadı.

Katı atık tesisi, hafriyat döküm alanı ve çevresindeki çöplük alanda çok sayıda köpeğin kaybolduğunu söyleyen hayvanseverler, olaydan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tuttu.  

3 BİNE YAKIN KÖPEK KAYBOLDU…


Köpeklerin kliniklerde kısırlaştırılıp alındıkları yere bırakılmaları gerektiğini hatırlatan hayvansever Serap Akpınar, “Topladıkları köpekleri çöplük alana bırakıyorlar.  Bunu kademeli olarak yapıyorlar. Vatandaşın şikayeti nedeniyle bu yola başvurduklarını söylüyorlar. İki yıllık süre içinde 3 bine yakın köpek kayboldu” diye konuştu.

WhatsApp Image 2020 05 22 at 13.32.40 640 426
"KATLİAMIN SORUMLUSU, DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DİR…" 5

GÖRÜNTÜLER BİZİ MAHVETTİ…


Köpek cesetlerinin çöplüğe atılma görüntülerinin hayvanseverleri çok üzdüğünü söyleyen Akpınar, “Köpeklerin öldüğünü duyuyorduk ama bunu belgeleyemiyorduk. Görüntüler elimize ulaşınca toplum basıkısı oluşsun diye hepimiz paylaştık. Köpekleri bu alana bırakmak suç. Gömme şekilleri yanlış. Bunun önüne geçilmeli. Kanunun öngördüğü şekilde muamele yapılmalı. Görüntüler bizleri mahvetti. Bizlerin sokak hayvanları için harcadığı para belediyenin harcamalarından daha fazla” ifadelerini kullandı. Akpınar çöplük alanda bine yakın köpek biriktiğine dair bilgi aldıklarını fakat içeri giremedikleri için belgeleyemediklerini kaydetti.

denizli büyükşehir acıklama 11
"KATLİAMIN SORUMLUSU, DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DİR…" 6

YASA BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI


Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Gökçe ise “Bunlar insanlığa yakışmayan hareketler. Bundan sonra bu tarz olaylara meydan verilmemeli. TBMM’de bekleyen hayvan hakları yasa tasarısı bir an önce yasalaşmalı. Bize verilen insanlık vazifesini unutmuş durumdayız. Dünya bir tek bize ait değil. Bütün canlıların yaşam hakkı var” diye konuştu.

WhatsApp Image 2020 05 22 at 13.32.39 1 640 426

KENDİLERİNİ AFFETTİRSİNLER…


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslenen Gökçe, “Bazı vatandaşlar sokaklarındaki köpeklerden şikayet ediyor. Yerel yönetimler de oy telaşına kapılıp onları kanuna aykırı sekilde bir tarafa atıyorlar. Artık hayvanlara değer verilsin. Düzgün yerlerde, uygun koşullarda bakılsınlar. Belediye kendini ancak böyle affettirebilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Selami Aydın/Gazeteci

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...