• Güncelleme: 13:01:09 - 7 Mart 2022
  • Yayınlama: 13:39:44 - 18 Şubat 2022

Denizli’deki CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nin hem Hukuk İşleri Müdürlüğü hem de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevlerini birlikte yürüten Müdür Serdar Çil’in, 7 ayrı yerden aldığı ücretlerin, neredeyse Başkan Şeniz Doğan’ın maaşına yaklaştığı ileri sürüldü.

7 Ayrı Görev, 7 Ayrı Ücret…

İki müdürlük görevini bir arada yürüten Serdar Çil’e, mühendislik maaşı, Ceza İnfaz Tutukevleri İzleme Kurul Üyeliği, Hukuk İşleri Avukat Vekalet Ücreti, Sosyal Denge Tazminatı, Seyyar Görev Tazminatı-Ruhsat, İnsan Kaynakları Vekalet Ve Tazminat Farkı, Tüketici Hakem Heyeti Üyeliği adı altında yıllık toplamda net olarak 214.000 TL ödeme yapıldığı iddia edildi.

İŞTE MÜDÜR ÇİL’E ÖDEME YAPILAN KALEMLER VE ORANLARI…

filigran
Kazancı, Başkanın Maaşıyla Yarışıyor… 6

Başkan Doğan’la Yarışıyor…

Müdür Çil’in 7 ayrı yerden ücret almasına tepki gösteren bir belediye bürokratı, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın 2022 yılı maaşının 22.723 TL olduğunu, Müdür Sardar Çil’in yıllık kazancının aya bölünmesi durumunda bu rakamın 17.837 TL’yi bulduğunu belirterek şöyle konuştu:

baskan senizle birlikte
Kazancı, Başkanın Maaşıyla Yarışıyor… 7

“Neredeyse Başkanımız Şeniz Doğan’ın geliriyle yarışır durumda. Hatta şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Müdür Çil’e ait ortaya çıkardığınız gelir miktarların bir bölümü, 2021 yılını kapsıyor. Bu yılın rakamlarına uyarlamamamız durumunda, belki de Başkan Doğan’ın gelirini bile aşmış olacaktır. Bu müdürün özelliği, yeteneği nedir. Hukuk İşleri Müdürü; ama hukuk fakültesi mezunu değil. Avukatlar arasında pay edilmesi gereken rakamdan bile cebine koyuyor. Kendisini her paralı komisyona yazdırmış ve rekor gelir seviyesine ulaşmış. Bu duruma son verilmelidir.”

ODAKLI iki mudurluk ayni anda

Konu Müfettişlere de İletilmiş…

Öte yandan, olağan denetleme nedeniyle Merkezefendi Belediyesi’nde incelemelerde bulunan Sayıştay müfettişlerine de Müdür Çil’in 7 ayrı ödeme kaleminden ücret almasına yönelik şikayetlerin iletildiği, bu nedenle de müfettişlerin Müdür Çil’e yapılan ödemelerle ilgili muhasebe evraklarını istedikleri öğrenildi.

CHP Tabanının En Çok Tepki Gösterdiği Müdür…

Öte yandan Müdür Serdar Çil’in yerel seçimler öncesi, sosyal medya adreslerinden CHP ile ilgili ağza alınmayacak hakaretler yağdırdığı ileri sürülmüş, bu paylaşımlarının ise CHP’liler tarafından Başkan Şeniz Doğan’a iletilmesine rağmen gereğinin yapılmaması rahatsızlık yaratmış, konu birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından gündeme getirilmişti.

sosyal medya evren alakus
Kazancı, Başkanın Maaşıyla Yarışıyor… 8

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir