• Güncelleme: 13:26:30 - 11 Mart 2024
  • Yayınlama: 11:23:49 - 15 Şubat 2020

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Sanayi Üretim verilerini değerlendirdi. Çin’de yaşanan sorun nedeniyle siparişte ciddi artışların görülmeye başlandığını, bunun da artarak devam ettiğini söyledi.

Kapasite artışı konusundaki yükselişin ihracata dayalı olduğunu düşündüğünü de belirten Başkan Keçeci, buna faizlerdeki düşüşlerinde etkisi olduğunun altına çizdi. Keçeci, “Avrupa piyasalarındaki hareketlenmenin bu artışta büyük rol oynadığını görüyorum ve bu artış trendinindevamı konusunda da ümitliyim” dedi.

image 3
KEÇECİ’NİN AĞZINDAN BAL DAMLIYOR… 4

İSTİHDAM ARTACAK, EKONOMİMİZ OLUMLU ETKİLENECEK…


Diğer taraftan yeni bir gelişme olmakla birlikte piyasaya etkisinin hızlı bir şekilde görüldüğü Çin faktörünü de değerlendiren Keçeci, “Sanayi üretimi konusunda umutlu olmamın bir diğer sebebi de Çin. Çin’de yaşanan olumsuz durumların da etkisiyle birlikte önümüzdeki aylarda bu artışların daha büyük rakamlara ulaşacağına inanıyoruz çünkü çok ciddi siparişler almaya başladık.”dedi.

Müjdat Keçeci Foto 2
KEÇECİ’NİN AĞZINDAN BAL DAMLIYOR… 5

TEKSTİLLE BAŞLADI…

 Özellikle tekstil sektöründe Çin’e dayalı yeni siparişlerin gelmeye başladığını da sözlerine ekleyen DSO Başkanı Keçeci, basın açıklamasında şu görüşlere de yer verdi:

“Avrupa, bildiği bir pazar olan Türkiye’den ek üretimler istemeye başladı. Çok uzun vadeli bakmıyorum ancak önümüzdeki aylarda önemli bir yapılanma içinde olacağımızı ve iyi kapasite kullanma oranlarını yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu da hem ekonomimize hem de istihdamımıza olumlu katkı yapacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...