• Güncelleme: 16:42:00 - 24 Eylül 2021
  • Yayınlama: 16:42:00 - 24 Eylül 2021

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek istifadan vazgeçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın devreye girmesiyle, Kepenek istifanın eşiğinden döndü.

Honaz Danışma Kurulu’nda İl Başkanı Bülent Çavuşoğlu ile Belediye Başkanı Kepenek arasındaki gerginlik büyük bir krize dönüşmeden engellendi. Konu CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a aktarıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konu hakkındaki tutumu da önümüzdeki günlerde belli olacak.

752x395 baskandan istifa resti 1632473919603

Dün CHP Honaz Danışma Kurulu krize sahne oldu. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile İl Başkanı Bülent Çavuşoğlu arasında yaşanan gerginlik istifa krizine dönüştü. Olay bir muhtarın Başkan’ı eleştirmesiyle başladı. Eleştiriye cevap veren Kepenek, aynı kişinin ikinci kez söz alarak eleştirilerini sürdürmesi üzerine yeniden söz istedi, Çavuşoğlu’nun Başkan’a söz hakkı vermemesi üzerine ipler gerildi. İl başkanı ile belediye başkanı arasında bir gerginlik yaşandı. Bülent Çavuşoğlu’nun kepenek hakkında konuşması gerginliği daha da artırdı, sinirlerine hakim olamayan Başkan istifa edeceğini söyleyerek salonu terk etti.

Salonda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın devreye girmesiyle Başkan ikna edildi ve istifanın eşiğinden döndürüldü. İl Başkanı ile Kepenek arasındaki kriz çözülmese de şimdilik donduruldu. Görüşlerini almak için aradığımız Kepenek telefonları cevaplamazken, Karaca yorum yapmayacağını, genel merkezin konu hakkında konuşmama kararı olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir