• Güncelleme: 15:03:17 - 6 Aralık 2020
  • Yayınlama: 15:03:17 - 6 Aralık 2020

ŞİFRE HABER’in yayınladığı ‘koronalı tırnak’ haberi büyük ilgi görürken, konuyu araştıran haber merkezimiz, farklı farklı üniversitelerden, alanında uzman bilim insanlarından edindiği bilgiler ışığında, olayın nedenini açıklığa kavuşturdu.

NE OLMUŞTU?

Denizli, kısa bir süre önce whatsapp gruplarından paylaşılmaya başlanan bir videoyu konuşmaya başlamış. Bir tekstil firmasında çekilen videoya konuşan kişi, ultraviyole ışık altında korona geçiren ve geçirmeyen kişilerin tırnaklarındaki parlama farkını anlatmıştı.

TIRNAK BANNER 1
İLK HABERİ OKUMAK VE VİDEOYU İZLEMEK İSTERSENİZ, GÖRSELE TIKLAMANIZ YETERLİ…

Kısa bir araştırmadan sonra ise videonun gerçek olduğu ve Denizli’nin büyük tekstil firmalarından biri olan NESA Tekstil’in müdürlerin İsmail Çerçi tarafından paylaşıma sokulduğu anlaşılmıştı.

Kısa videoda, birçok personelinin korona geçirdiğini belirten Çerçi, ardından da firmalarında renk ayırım ünitesi olarak kullandıkları bir cihazda korona geçirenle, geçirmeyen arasındaki detayı fark ettiklerini belirtmiş ve “Hastalığı geçirmeyenlerin ellerini makinaya koyduğumuzda normal görünürken, geçiren arkadaşların hepsinin tırnaklarının dibinde, sanki fosfor varmışçasına parlama oluyor. Defalarca denedik ve hep aynı sonucu aldık” demiş, ŞİFRE HABER olarak biz de haberi ‘Bundan sonrası, bilim insanlarının bu konunun nedeni konusunda görüş bildirmesine, verilecek görüş yoksa da araştırma yapmasına kaldı” diye bitirmiştik.

favicovir

İŞTE UZMANLARIN KARAR KILDIĞI NEDEN…

ŞİFRE HABER’in yayınladığı ‘koronalı tırnak’ haberi büyük ilgi görürken, konuyu araştıran haber merkezimiz, farklı farklı üniversitelerden, alanında uzman bilim adamlarından edindiği bilgiler ışığında olayın nedenini açıklığa kavuşturdu.

2 1

Uzmanlar, Korona geçiren kişilerin tırnaklarında, ultraviyole ışığa maruz bırakıldığında ortaya çıkan ‘fosforik ışımanın’ Covid tedavisinde kullanılan Favicovir isimli ilaçta bulunan Ti Dioksit adlı koruyucu maddeden kaynaklandığını belirterek “Bu Ti Dioksit UV ışığinda parlak görülmektedir. Bu durumun sebebi Ti dioksit yapısının UV olarak aktive olmasından kaynaklanmaktadır. Covid geçirip ilaç kullanmayan bir vaka üzerinde çalışma yapıldığında bu açıkça görülecektir” şeklinde konuştular.

PAYLAŞIMLAR DA BUNU GÖSTERİYOR…

Uzmanların da belirttiği gibi, Covid geçirip de, başta hamilelik olmak üzere, çeşitli nedenlerden dolayı ilaç kullanımı uygun görülmeyen hastalarda, bu ışımaya rastlanmamasının olayın kullanılan ilaçtan kaynaklandığının bir göstergesi olarak ortaya çıkmaktadır.

WhatsApp Image 2020 12 06 at 11.18.04

Öte yandan, haberimizin altına yorum yapan ve hamile olduğu için ilaç kullanmadığını, bu nedenle de tırnaklarında böyle bir ışımaya rastlanmadığını söyleyenlerin de paylaşımları da dikkat çekti…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...