• Güncelleme: 14:12:58 - 31 Mayıs 2021
  • Yayınlama: 14:12:58 - 31 Mayıs 2021

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyünde vatandaşlar karşı çıktıkları taş ocağının faaliyetini sürdürdüğünü öğrenince ocağı bastı, çalışmaları durdurmak istedi. Jandarma köylülerin ocağa girmesine izin vermedi. Ocak iki saatliğine kapatıldı; köylüler Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile görüşmek için valilik önünde toplandı. Valilik önünde arbede yaşandı. Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergun Gürsoy baygınlık geçirdi. Köylü kadınların “öldürdüler’ şeklindeki feryadı, yürek sızlattı…

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.48.13

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyünde açılan taş ocağı köylüleri isyan ettirdi. ÇED gereksiz raporu verilerek askı süresi sona ermeden faaliyetine başlayan taş ocağını durdurmak isteyen Güzelpınar köylüleri toplanarak ocağı basmak istedi.  Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde yaklaşık 200 köyle taş ocağının faaliyetini durdurmasını istedi. Jandarma taş ocağına giden yolu kapatarak araç geçişine izin vermedi. Bunun üzerine köylüler ellerinde sopalarla araziden yürüyerek taş ocağının bulunduğu bölgeye ulaştı. Burada kurulan jandarma barikatı nedeniyle köylülerin ocağın içine giremedi.

KÖYLÜLER İLE JANDARMA ARASINDA GERGİNLİK

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.57.46

Jandarma talimat aldıklarını belirterek köylüleri taş ocağının bulunduğu bölgeye geçirmedi. Köylülerin konuşmalarını kayıt altına alan jandarma görevlisi sık sık savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Bazı köylüler barikatı geçmek istedi. Alkışlarla süren protesto sırasında özellikle kadınlar taş ocağına ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Köylüler valinin bölgeye gelmesini istedi.

“GELİP TARLALARIN HALİNİ GÖRSÜNLER”

Muhtar Ergun Gürsoy yaptığı açıklamada, “Bizlere haber vermeden yangından mal kaçırır gibi orduyu toplayıp gelmişler sanki İsrail – Filistin savaşı var burada. Büyüklerimiz gelsinler görsünler tarladaki kekiklerin durumunu. Ben bunu yarın gelen tüccara nasıl satacağım. Kekiklerimiz toz içinde. Biz taş ocağı istemiyoruz. Rızkımızı kimseye vermeyeceğiz. Zenginlere peşkeş çekilmesin” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2021 05 19 at 14.38.20

Köylü kadınlar ise, “Bu vatandaşın rızkıyla oynadılar Allah da onların rızkıyla oynasın. Bu işi imzalayanlar gelsin. O Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sesleniyorum. Biz onun arkasında 18 sene durduk o bizim arkamızda durmuyor” diye konuştu. 

TESİS İKİ SAATLİĞİNE KAPATILDI…

Jandarma taş ocağının yasal olduğunu, faaliyeti için gerekli izinleri bulunduğunu belirterek köylülerin dağılmasını istedi. Güzelpınar muhtarı Ergün Gürsoy ve beraberindeki köylüler ise ocağın faaliyetlerine son vermeden gitmeyeceklerini söyledi. Köylüler taş ocağı için kendilerine bilgi verilmediğini, ocak faaliyetleri yüzünden ürünlerinin zarar gördüğünü söyledi. Jandarma ile sık sık tartışan köylüler taş ocağı kapatılmadan dağılmayacaklarını söyledi. Jandarma köylülerin isteği üzerine ocağı iki saatliğine kapattı. Bu sırada köylüler Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile görüşmek için Denizli’ye geldiler. Köylüler Vali’nin kendileri ile görüşmesini bekliyor.

OTOBANA MUCUR ÜRETECEK…

Dünyanın kekik merkezi olan bölgede kurulan taş ocağı yeni yapılan Aydın – Denizli otobanı için mucur üretecek. Otobana yakınlığı nedeniyle maden sahası olarak seçilen bölgede Türkiye’nin kekik üretiminin yüzde 90’ı gerçekleştiriliyor. Üreticiler madenden kaynaklı tozun ormanların yanı sıra bölgede kekik tarlalarına da büyük zarar verdiğini ifade ediyor.

VALİLİK ÖNÜNDE ARBEDE ÇIKTI, MUHTAR BAYGINLIK GEÇİRDİ…

Öte yandan Denizli Valiliği’nin önünde toplanan ve Vali Ali Fuat Atik’le görüşmeyi bekleyen köylülerle, görevliler arasında arbede çıktı. Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergün Gürsoy, arbede sırasında fenalık geçirdi. Köylüler, feryatlar içerisinde tepkilerini dile getirdiler…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir