• Güncelleme: 00:28:00 - 12 Aralık 2023
  • Yayınlama: 16:34:21 - 4 Mart 2023

Şifre Haber tarafından gündeme getirilen ve Depremin 9. Günü Kıbrıs’a gezi düzenleyen AK Partili Acıpayam Belediyesi’nin personeli ve bazı mahalle muhtarlarının otelin gazinosunda kumar oynarken çekilen fotoğraflarına yönelik tartışmalar sürerken, ünlü Mizah Dergisi Leman da yaşanan tartışmaları bu haftaki sayısının kapağına taşıdı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken AK Partili Acıpayam Belediyesi tarafından organize edilen Kuzey Kıbrıs tatili ortalığı karıştırdı.

2019 yılında Acıpayam’da gerçekleşen depremi hatırlatan Acıpayamlı vatandaşlar, gazinodan çekilen fotoları ortaya çıkan muhtarlara, belediye personeline ve geziyi iptal etmeyen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a tepki göstermişlerdi.

KARACA DA ÇOK SERT ÇIKMIŞTI…

INSANLIK DISI
İLK VE DEVAM HABERLERİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Şifre Haber tarafından gündeme getirilen ve Depremin 9. Günü Kıbrıs’a gezi düzenleyen AK Partili Acıpayam Belediyesi’nin personeli ve bazı mahalle muhtarlarının otelin gazinosunda kumar oynarken çekilen fotoğraflarına yönelik tepki seline, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da katılmış ve Sosyal medya adresinden “Denizli’nin AKPli Acıpayam Belediyesi Kıbrıs’a gezi düzenliyor. Belediye personeli ve muhtarlar kumar masasına oturuyor. Bu vicdansız, seviyesiz, insanlık dışı şahsiyetlerin tamamını görevden alacak mısınız? Birazcık insanlık kırıntısı kalmışsa istifa edersiniz!” diye çok sert bir çıkış yapmıştı.

BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI…

Öte yandan, dün yapılan Acıpayam Belediye Meclisi Toplantısı önemli tartışmalara sahne oldu.

karisti
TARTIŞMALI MECLİS TOPLANTISININ VİDEOSUNU İZLEMEK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Belediye meclis toplantısına gelen bazı mahalle muhtarları, başta CHP olmak üzere diğer muhalif partilerin meclis üyelerine “Bizi tüm Türkiye’ye rezil ettiniz” şeklinde tepki gösterirken, meclis üyeleri de rezil edenin kendileri değil, böyle kritik bir dönemde bu geziyi iptal etmeyen veya engellemeyen AKP’li Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ile böyle bir zamanda Kıbrıs’taki otelin kumarhanesinde görüntülenen belediye personeli ve bazı muhtarların olduğunu dile getirirken Başkan Şevkan’ı da muhtarları organize ederek mecliste baskı oluşturmaya çalışmakla suçladılar ve ‘çırpındıkça batıyorsunuz” dediler.

ÖNCE DÖVMÜŞLER SONRA VİDEOSUNU ÇEKMİŞLER…

Öte yandan Acıpayam’da sular bir türlü durulmak bilmedi. Bazı medya kuruluşlarında, Kıbrıs’ta olduğu bilinen belediye çalışanı Gökhan S. isimli şahsın görüntüleri çektiği iddia edilen muhtar azasını dövdüğünü sosyal medya üzerinden itiraf ettiğini, tehdit ve küfür dolu paylaşımlar yapan Gökhan S.’nin daha sonra paylaşımlarını sildiğini gündeme taşırken, bir kaç gün önce ise sosyal medya hesapları ile WhatsApp gruplarında paylaşılan görüntülerde de Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın yeğeni Ali Fırat Ş. ile Çakır Mahalle Muhtarı Göksel T. ve Aşağı Mahalle Muhtarı Kamil A’nın, Belediye Muhtarlar Müdürü Metin Ö.’nün olduğu bir grubun fotoğrafı çektiği iddia edilen muhtar azasına nasıl konuşması gerektiğini anlatarak, Muhalif Meclis Üyesi Ertan Başkan ile ilgili neler söylemesi gerektiğini tembihleyerek videoya çektikleri ileri sürüldü.

sondortlu
Kumar Keyfi, Mizah Dergisine Kapak Oldu… 6

MİZAH DERGİSİ LEMAN, KAPAK KONUSU YAPTI…

Konuyla ilgili haber Şifre Haber’de yayınlandıktan sonra Türkiye gündemine oturan ‘Kumar masası’ görselleri birçok ulusal medya kuruluşu tarafından habere dönüştürüldü.

Ardından ise Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, Belediye Muhtarlar Müdürü’nü görevinden alacağını basına açıklamış, buna rağmen haberi yayınlayan medya kurulşlarına yayın yasağı getirilmesi için girişimde bulunulmuştu.

WhatsApp Image 2023 03 03 at 21.44.09
Kumar Keyfi, Mizah Dergisine Kapak Oldu…

Bütün bu gelişmelerin ardından, son olarak Türkiye gündeminde tartışılan bu konuyla ilgili olarak, ünlü Mizah Dergisi Leman da tartışmalara kapağına taşıdığı bir karikatürle katıldı. Karikatür, üst kısmına “Denizli’nin AKP’li Acıpayam Belediyesi’nin Kuzey Kıbrıs’a düzenlediği gezi, deprem felaketine rağmen iptal edilmediği gibi, bazı belediye çalışanlarının kumar oynarken çekilen fotoğrafları ortaya çıktı” şeklindeki anons yazıyla okuyuculara sunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir