• Güncelleme: 14:42:30 - 26 Nisan 2023
  • Yayınlama: 14:32:52 - 26 Nisan 2023

Denizli’nin CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İlçe Seçim Kurullarına sandık görevlisi listelerini geç vermesi nedeniyle yaşattığı skandal gelişmeye, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve ilçe başkanlarının imzasını taşıyan ve milletvekili listesine açık itirazı içeren bir mektuba imza atmasına rağmen, koyduğu şerhte kuzeni olduğu belirtilen Şeref Arpacı’ya ‘kıyak’ geçmesi tepkileri de eklendi.

ÖNCE SANDIK GÖREVLİSİ LİSTESİ SKANDALI PATLADI…

Şifre Haber’in ilk kez gündeme taşıdığı ‘Sandık Listesi Skandalı’ haberi, dün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düştü.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın, 1. Ve 2 seçim bölgesine ait 712 sandık görevlisinin isim listelerini 5 dakika gecikmeyle ilçe seçim kurullarına ulaştırmış,1 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu gecikmeyi sorun etmeyip, listeleri kabul etmesine rağmen, 2 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun reddetmesi nedeniyle 274 sandıkta CHP’li sandık görevlilerinin bulunmama riski ortaya çıkmıştı.

CHP İlçe Başkanı Listeleri Vermeyi Unutunca Ortalık Karıştı…
CHP İlçe Başkanı Listeleri Vermeyi Unutunca Ortalık Karıştı… Haberi okumak için yukarıdaki görsele tıklayınız…

Yaşanan bu olay, AK Parti ve MHP’li yetkililerin itirazları üzerini Denizli İl Seçim Kurulu’na intikal etmiş ve İl Seçim Kurulu’nun konuyla ilgili itirazı bugün içinde karara bağlayacağı bildirilmişti.

AK PARTİ YETKİLİLERİ SEÇİM KURULUNUN ÖNÜNDE BASIN TOPLANTISI YAPTI…

Bu gelişmelerin ardından, AK Parti yetkililer bugün seçim kurulu önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Gecikmenin resmen kayıt altına alındığını söyleyen Ak Parti Sözcüsü “Her şey ortada. Listeler teslim alınırken gecikme de net bir şekilde kayıt alına alınarak imzalanmış. Bu durumda 1 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun da, 2 Nolu Pamukkale İlçe Seçim Kurulu gibi itirazımızı kabul etmesi gerekiyor” ve şu açıklamayı yaptılar:

https://www.sifrehaber.com/chp-ilce-baskani-listeleri-vermeyi-unutunca/
Listeleri Geciktiren CHP Pamukkale İlçe Başkanı, Kuzenine de ‘Kıyak’ Geçmiş… 6

“Biz yalan ve iftirayla seçim sürecini yürüten parti değiliz”

  AK Parti Pamukkale İlçe Başkanlığı, Pamukkale İlçe Seçim Kurulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Pamukkale İlçe Başkanlığının sandık üye listelerini geç teslim etmesinin ciddiyetsizlik olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “14 Mayıs 2023 tarihinde bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulunun da vermiş olduğu yetkiyle tüm partiler asil ve yedek olarak sandık başkanlarını belirlerler. Bunla ilgilide siyasi tarih vardır.

23 Nisan 2023 tarihine kadar partilerin sandık asil ve yedek üyelerini bildirimleri gerekmektedir. Bununla ilgili biz AK Parti olarak 20 Nisan 2023 tarihinde listelerimizin tamamını ilçe seçim kurulumuza ilettik. Lakin CHP yöneticileri 23 Nisan 2023 tarihinin saatini geçirerek, listelerini teslim etmiş bulunmaktadır. Seçim ciddiyet işidir. Ciddiyet ve hassasiyetle takip edilmesi gereken bir meseledir. Dolayısıyla sandığına sahip çıkma çağrısı yapanlar, kendi bölgelerinde ve işlerinde bir türlü başarı elde edemeyenleri bir kez daha görüyoruz ki orada da sınıfta kaldılar.

Kendi liderleri nasıl oy kullanamadılarsa bugün de böyle bir şeye imza attılar. Ortada bir vuku vardır aynı zamanda bir hukuki süreçtir. Bu olayın dikkatle takipçisi olacağız. Verilen karara göre 437 sandık görevlisini ilgilendiriyor. Biz sadece hukuka yansıyan olayı takip etmekle mükellefiz, biz yalan ve iftirayla seçim sürecini yürüten parti değiliz.”

İL SEÇİM KURULU’NUN KARARI BEKLENİYOR…

Bütün bu gelişmelerin ardından, gözler Denizli İl Seçim Kurulu’na çevrildi. Hukukçular, İl Seçim Kurulu’nun gün içerisinde kesin kararını bildirme ihtimalinin yüksek olduğunu söylerken, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı’nın avukatları da YSK’nın saat belirtmeden, listelerin 23 Nisan tarihinde teslim edilmesini öngördüğünü, bu nedenle de 5 dakikalık gecikme nedeniyle listelerinin kabul edilmemesi gibi durumun söz konusu olamayacağını gerekçe göstererek itiraz ettiler.

İL VE İLÇELER CHP GENEL MERKEZİNE MEKTUP YAZARAK, MİLLETVEKİLİ LİSTESİNE İTİRAZ ETMİŞLER…

Listeleri Geciktiren CHP Pamukkale İlçe Başkanı, Kuzenine de ‘Kıyak’ Geçmiş…

Öte yandan Denizli CHP’de ‘ıslak imzalı mektup’ krizi ortaya çıktı.

Elimize ulaşan bu mektupta, başta CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum olmak üzere bütün ilçe başkanlarının yaşadıkları hayal kırıklığını ve itirazlarını çok net bir şekilde dile getirdikleri görülüyor.

Mektupta, milletvekili aday listesi nedeniyle teşkilatın “hayal kırıklığı yaşadığı” belirtiliyor ve şu ifadelere yer veriliyor:

  • Aday listeleri ile ilgili görüş bildirme zorunluluğu duyuyoruz.
  • İkinci sıra adayımız partiye yeni kayıt yaptırmıştır.
  • Kontenjan adayımızın uzun süre AKP kadrolarında siyaset yapmış olması örgütün temsili konusundaki görüşlerimizi oluşturmuştur.
  • Listelerin ivedilikle değiştirilmesini istiyoruz.”

Altında bütün ilçe başkanlarının ıslak imzasının olduğu belgenin listelerin YSK’ye verildiği 9 Nisan’dan önce hazırlandığı belirtiliyor.

LİSTEDEKİ İLGİNÇ ŞERH: KUZENE KIYAK MI GEÇİLDİ?

Bu arada, CHP il ve ilçe başkanları tarafından imzalanan mektubun en altında, liste skandalının baş aktörü CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın ilginç bir şerhi dikkat çekti.

Listeleri Geciktiren CHP Pamukkale İlçe Başkanı, Kuzenine de ‘Kıyak’ Geçmiş…
ŞEREF ARPACI – ARDA ARPACI

Hem mektubu imzalayan, hem de mektuptaki en önemli tepki gerekçelerinden biri olan “İkinci sıra adayımız partiye yeni kayıt yaptırmıştır” tepkisinin muhatabı olan CHP 2. sıra adayı Şeref Arpacı ile ilgili şerh düşen CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın şerh notunda “Genel Başkanımızın üzerinde durduğu iş insanı olarak bürokrasi ve örgütlerle köprü olacağı için ikinci sıra adayı Şeref Arpacı’ya şerh düşüyorum” demesi, CHP tabanında “Bizim başkan kuzene kıyak geçmiş” eleştirilerine neden oldu.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir