• Güncelleme: 16:24:18 - 24 Şubat 2023
  • Yayınlama: 16:24:16 - 24 Şubat 2023

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da art arda yaşanan depremlerle ilgili bir açıklamada bulundu.

Deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlar giderilene kadar, yaklaşan seçimlerle ilgili konuşmama kararı aldıklarını belirten Memleket Partisi Denizli İl Başkan Erhan Derici, açıklamasında şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler tüm dünyayı olduğu gibi bizleri de çok üzdü. Öncelikle enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına da sonsuz sabırlar dilerim. Yaralılarımızın da bir an önce şifa bulmasını diliyorum. Hepimiz sonsuz bir üzüntü içindeyiz. Ülkemizin yaşadığı bu afetin yaralarını inşallah hep birlikte saracağız ama ne yazık ki gidenler geri gelmeyecek.

Depremi haber alır almaz iki tane il yöneticimiz profesyonel olarak, bir Merkezefendi ilçe yöneticimiz de bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla hemen bölgeye intikal etti ve yardım çalışmalarına katıldı. Bu arkadaşlarımızla geriye döndüklerinde deneyimlerini paylaşmaları için bir toplantı yaptık. Böylelikle bölgede yaşananları birinci ağızdan dinleme şansımız oldu. Oradaki durum gerçekten içler acısı. Bu yüzden yapılacak yardımları uzun vadeye yaymak zorundayız.

image2 1

“Genel başkanımız Sn.Muharrem İnce Yalova depremini bizzat yaşamış bir kişi olarak yıllardır deprem felaketinin yaklaşmakta olduğunu ve bu konuda acilen hazırlık yapmamız gerektiğini söylüyordu. Bunu katıldığı neredeyse tüm programlarda tekrarlamıştı. Şu an gelinen noktada ne yazık ki haklı çıkmış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Depremin şiddeti ve etki alanının genişliğine diyecek hiçbir şey yok. Her türlü hazırlık yapılmış olsa dahi büyük bir yıkımın olacağı ortada ancak ortaya çıkan tablo ne yazık ki hiçbir hazırlığın yapılmadığını bize gösterdi. Devletimiz adeta dondu kaldı. Her şey tek bir kişinin ağzından çıkacak kelimelere endeksli olduğu için müdahalede geç kalındı. Yaşanan koordinasyonsuzluklar nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşandı. Zamanı geldiğinde sorumlulardan elbette tek tek hesabını soracağız. Türkiye son 20 yıldır büyük bir yönetim umursamazlığı içinde. İnsan hayatının neredeyse hiçbir önemi yok. Bilimi reddeden, her şeyi mukadderata bağlayan bu bozuk düzeni günü geldiğinde hep birlikte değiştireceğiz ama şimdi yaralarımızı sarma zamanı.

Genel başkanımız Sayın Muharrem İnce ilk günden beri deprem bölgesinde ve vatandaşlarımızın yanında. Depremin yarattığı yıkımı yerinde gözlemliyor ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sesi olabilmek için azami çaba gösteriyor. Haklı çıkmanın büyük bir üzüntüsünü yaşıyor. Geçenlerde keşke ben ölseydim de bu felaket yaşanmasaydı bile dedi. O kadar kahrolmuş durumda. Medyanın durumunu hepimiz biliyoruz. Hükumete yakın yayın organları tüm güçlerini propaganda yapmak için kullanıyor. Bölgedeki gerçekler ne yazık ki vatandaşlarımızdan kaçırılıyor. Bu noktada genel başkanımız bölgeden en doğru bilgileri korkusuzca vermeye çalışıyor.

image3
Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Derici: Seçimlerle İlgili ‘Konuşmama’ Kararı aldık… 4

Durumun vahameti ortada… Biz Memleket Partisi olarak deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlar giderilene kadar yaklaşan seçimler hakkında konuşmama kararı aldık. Bizim için en önemli şey şu anda varlık sebebimiz olan vatandaşlarımızın güvenliği, rahatı ve huzuru. Tüm enerjimizi onların yaralarına merhem olabilmek için harcıyoruz. Günü geldiğinde nasılsa bunları da konuşuruz. Tekrar depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir