• Güncelleme: 22:34:12 - 24 Şubat 2023
  • Yayınlama: 22:34:10 - 24 Şubat 2023

Memur-Sen İl Temsilciliği Pamukkale Üniversitesi’ne ait anaokulun depremzedeler için açılmasını istedi ve Rektör Kutluhan’ı kamu stokçuluğu yapmakla suçladı.  

Bu haberin ardından Rektör Kutluhan’ın Memur-Sen’i hedef aldığı ve üyeleri sendikadan istifaya zorladığı, şantaja ve mobbinge başladığı iddia edildi.

Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın depremzedeler için anaokulunu açmadığı ve kamu stokçuluğu yaptığı kaydedildi.

Konuyu gündeme taşıyan Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, deprem bölgesinden gelen ve aynı kampüs içerisinde yer alan KYK yurtlarında devlet imkanlarıyla barındırılan binlerce insan ve yüzler okulöncesi çağında çocukların bulunduğunu, burada atıl durumda bulunan PAÜ anaokulunun okulöncesi çağındaki çocuklar için çok uygun olduğunu ilgili makamlara ilettiklerini belirtti.

Öselmiş; “İlgili makamlar bu binanın kendilerine tahsis edilmesi halinde, eğitim materyali ve öğretmen teminin hızlıca çözebileceklerini belirtmiştir” dedi. Rektör Kutluhan’ın KYK yurtlarında kalan depremzedelerin çocukları için yürüme mesafesinde olan bu binayı hiçbir şekilde vermek istemediğini belirten Öselmiş, “Bu bina ihtiyaçsa neden 3 yıldır boş duruyor, değilse neden depremden etkilenmiş çocuklarımızın eğitimi için kullanılmasına izin verilmiyor?” ifadelerini kullandı.

KAMU STOKÇULUĞU YAPMAK YAKIŞMADI

Ülkece, milletçe zor bir dönemden geçiyoruz diyen Öselmiş, “Herkes elini taşın altına koyarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneğini ortaya koydu. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti, milletimiz evini, gönlünü, malını depremzede kardeşlerimiz için açtı. Ancak, Rektör Kutluhan, depremzede çocuklarımız için 3 yıldır atıl vaziyette duran kreşi açamadı, atıl duran binayı ilgili makamlara tahsis etmeye yanaşmadı” dedi.

Öselmiş; “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz depremzede çocuklarımızı bir okula yerleştirme için tüm imkanlarını seferber ederek olağanüstü bir gayret ortaya koyarken, Rektör Kutluhan’a kamu stokçuluğu yapmak yakışmadı” dedi.

REKTÖR KUTLUHAN ÇIRPINDIKÇA BATIYOR

Bu haberin basına yansımasının ardından PAÜ Rektörü Kutluhan’ın; Memur-Sen’i hedef aldığı ve sendika üyelerini istifaya zorladığı, şantaja ve mobbinge başladığı iddia edildi.

Memur Sen Denizli Temciliği tarafından yapılan açıklamada, “Milletçe kenetlendiğimiz, tek yürek olduğumuz şu günlerde kamu yararı taşıyan bu girişimimizi, ihtirasına yediremeyen Rektör Kutluhan; kendi çiftliği sandığı Pamukkale Üniversitesindeki üyelerimizi, rektör yardımcılarını da kullanarak baskıyla istifaya zorlamakta ve mobbinginin derecesini artırarak psikolojik baskı kurmaktadır.

SAĞA SOLA SALDIRIYOR

Rektör Kutluhan’ın öfkesini kontrol edemeyerek sağa sola saldırmasını şiddetle kınıyor, devlet adamlığı kimliği ile davranmasını bekliyor, sokak jargonuyla seviyesiz hal ve hareketlerine çeki düzen vermesini bekliyoruz.

İSTİFA ETMELERİNİ İSTİYORUZ

Haklı olduğumuzda susmayacağımızın, yanlış olanın da yanlış yapanın da sonuna kadar karşısında duracağımızın bilinmesi gerekmektedir. Rektör KUTLUHAN’ın bu mobbing girişiminin ve Pamukkale Üniversitesindeki mevcut yönetim tarzının da yanına kâr kalmayacağını belirtmek isteriz.

Üyelerimizi istifaya zorlayan Rektör ve Rektör Yardımcılarını onurlu davranmaya davet ederek, PAÜ yönetiminden istifa etmelerini istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

6

    • Smile

      Helal olsun Memur Sen’e.

      Yanıtla
      • Gülizar

        Bence de. Altılı masaya çalışmaya devam. 👏

        Yanıtla
      • İhtilam

        Memur-Sen değil de Valilik istemeli bunu. Memur-Sen devletin asli kurumu değil ki. Prosedür ve argümanlar yanlış bence.

        Yanıtla
      • Quaresma BJK

        Kamu stokçuluğu, bina karaborsacıları falan gibi imalar pek yakışmamış. Simile kardeş, haklısın bence MemurSen başkanı üniversiteyi hatta Denizli’yi yönetmeli 😆🤣. Vazgeçtim Pardom, Türkiye’yi 🤣

        Yanıtla
    • İsimsiz

      Anlaşılmayan bir kaç durum var yalnız burada.
      1. Rektörü sayın Cumhurbaşkanımız atamadı mı?
      2. Bu sendika iktidarı destekliyor güya!
      3. Sendika başkanı AFAD ve Valilik izni olmadan bu tip bir girişim yapılmayacağını bilmiyor mu? Ayrıca depremzedelere PAÜ nün yaptıkları her yerde yazıldı çizildi. E o zaman neden ? Ayrıca sendika temsilcisine mi düşmüş bu? Valilik dururken!
      4. Bence biliyor, hatta bunu herkes biliyor, peki onu kim konuşturtuyor? Durup dururken birden kim açıklama yaptırtıyor? 😊
      5. Düşmanımın düşmanı dostumdur abi, vur abalıya 😉.
      5. Bence PAÜ hemen kapatılmalı, bu şehirin buna ihtiyacı yok.😆 . Bu şehir alıştı sürekli PAÜ ye müdahale etmeye.

      Yanıtla
    • Nazan

      MemurSen Sağolasın. Paü de sizin yanlışlarınız yüzüne azalmıştık. Şimdi de 6’lı masaya çalışmaya devam edin. Aferin size.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir