• Güncelleme: 11:55:12 - 3 Temmuz 2022
  • Yayınlama: 11:39:16 - 3 Temmuz 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahminlerini güncelledi. Buna göre yurdun büyük kesiminde açık havanın görülmesi beklenirken, başta Denizli olmak üzere Aydın ve Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkarak 40 dereceyi göreceği, hatta aşacağı tahmini yapılıyor.

TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖRECEK…

Sıcak hava dalgasıyla birlikte Aydın, Denizli ve Diyarbakır’da termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor. Antalya’da sıcaklıklar 39 dereceyi bulacak. İstanbul’da sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde seyredecek. İzmir’de hava sıcaklığı 38 derecelere ulaşacak. Ankara’da ise sıcaklıklar 28 derece civarında olacak.

“SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK”

3-9 Temmuz tarihleri arasındaki tahminlere göre; bazı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan MGM, “Hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI…

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir