• Güncelleme: 09:20:23 - 12 Mart 2022
  • Yayınlama: 01:08:39 - 12 Mart 2022

Şifre Haber olarak ‘Siyasi Komedi’ manşetiyle gündeme getirdiğimiz, ‘İyi Parti il yöneticisinin, istemediği halde MHP tarafından yeni açıklanan il yönetimi listesine alındığı yönündeki’ haberimizin yankıları sürüyor.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Av. Yusuf Garip, “İstemediğimi bildirdiğim halde, yönetime almışlar” diyen İyi Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Selami Akdağ’ın aksine “Bu şahısla görüşülmüş, MHP’de bir kan değişimi var ise tekrardan geri dönmeyi düşündüğünü ifade etmiştir” şeklinde konuşunca, ‘birisi yalan söylüyor; ama kim?’ sorusu gündeme geldi.

ikili 1

NE OLMUŞTU?

Çiçeği burnunda İl Başkanı Av. Yusuf Garip’in kamuoyuna açıkladığı 39 kişilik MHP Denizli İl Yönetim Kurulu listesinin 26. sırasında yer alan Selami Akdağ’ın, aslında kuruluşundan itibaren İyi Parti’nin içerisinde bulunduğu ve halen daha İyi Parti Denizli İl Yönetiminin, 14. sırasında görevine devam ettiği anlaşılmıştı.

pp
SELAMİ AKDAĞ

 Şifre Haber ise adı geçen İyi Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Selami Akdağ ile görüşmüş ve bir süre önce MHP’nin yönetiminde görev yapmış bir arkadaşının yakını tarafından arandığını, kendisine İyi Parti Yönetiminde olduğunu ve partisinden memnun olduğu şeklinde durumu anlatarak teşekkür ettiğini Belirtmişti.

Akdağ, Buna rağmen, kendisi istemediği halde yeni açıklanan MHP İl Yönetim Kuruluna alındığını, bunun da komik bir hale dönüştüğünü belirterek “Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Ben İyi Partiliyim ve siyasi mücadelemi de mensubu olmaktan mutluluk duyduğum partimde devam ettireceğim” demişti.

ŞİFRE HABER’İN, KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİNİ OKUMAK İSTERSENİZ, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

KOMEDI 1
MHP ve İYİ Parti Arasındaki ‘Liste’ Tartışması Büyüyor… 6

MHP İL BAŞKANI GARİP: TELEFON KAYITLARI VAR, KENDİSİ İSTEMİŞ…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından Denizli İl Başkanı olarak atanan Av. Yusuf Garip ise ilk basın toplantısının büyük bir bölümünü bu konuya ayırdı.

Bir basın mensubunun İYİ Parti Yönetiminde bulunan Selami Akdağ’ın MHP’nin kamuoyuna duyurduğu il yönetim listesinde nasıl yer alabildiği sorusunu da yanıtlayan Garip, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

WhatsApp Image 2022 03 11 at 12.54.09 1
AV. YUSUF GARİP/MHP DENİZLİ İL BAŞKANI

 “Siyasette partiler arası geçiş ve transferler her zaman olmuştur. İYİ Parti yönetiminde bulunan kişi daha önce MHP’de siyaset yapmış bir şahsiyettir. Ben kendisiyle görüşmedim ancak partimizin temsilcisi ile bir görüşme yapmışlar. İl yönetimi oluşturulurken, partimiz adına görüşen temsilci ile o şahsın telefon kayıtları var. Vakti zamanı geldiğinde de bunları ibraz edebiliriz. Arkadaş daha önce MHP’de siyaset yaptığını mevcut partisinde de huzurlu ve mutlu olmadığını, MHP’de bir kan değişimiz ve ise tekrardan geri dönmeyi düşündüğünü ifade etmiş. Bu talep bize iletildi ve böyle bir düşünce hasıl oldu. Partimizin üst düzey yetkilileri ile görüşmeler yapıldı ve bunun üzerine ismi listeye yazıldı. Ancak dikkat ederseniz ki, liste açıklandıktan 12-15 saat hiç kimseden ses çıkmadı. Arkadaşın şahsına mevcut partisinden MHP’ye geçmemesi ile ilgili gelecek dönemle ilgili vaatlerde bulunulduğu, ikna edilmeye çalışıldığı bu sebeple de partimiz geçişinin, partisindeki kişilerce engellendiğine dair bize söylemler iletildi. Durum açıkçası bundan ibarettir. Partilere her zaman değişik şekillerde transferler ve geçişler olabilir. Burada tartışılması gereken konu partimizin tutumu değil, bahsi geçen partilinin mevcut partisinde iken bizimle böyle bir diyaloğa girmesidir. Takdiri Denizli kamuoyuna bırakıyorum.”

———————————–

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Ortada, ‘temiz siyaset’ adına, hiçbir şart ve ortamda yalan söylememesi gereken iki siyasi kimlik var…

Biri İyi Parti’nin il yöneticisi, diğeri de MHP’nin yeni atanan ve tartışmaya neden olan il yönetimi listesini oluşturan il başkanı…

Her ikisinin açıklaması da çok net…

Biri “ Beni arayan kişiye İyi partide siyaset yaptığımı ve yönetimde olduğumu söyledim, istemediğimi bildirdim ve talebi geri çevirdim” diyor.

Diğeri ise “Elimizde telefon kayıtları var. İstendiğinde ibraz ederiz. Tekrardan geri dönmeyi düşündüğünü ifade etmiş” diyor.

Bu durumda, birisi yalan söylüyor…

Ama hangisi?

Şifre Haber olarak, karşılıklı açıklamaları siz okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz ve yorumu size bırakacağız…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir