• Güncelleme: 00:39:01 - 27 Şubat 2023
  • Yayınlama: 19:31:35 - 26 Şubat 2023

Seval UYSAL/HABER

Mimarlar Odası önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Cüneyt Zeytinci salonunda gerçekleştirilen Deprem Değerlendirme Forumu büyük ilgi gördü.

Çok sayıda STK ve meslek odası temsilcisinin katıldığı forumda Hatay merkezli depremde yaşananlar ve çıkarılan dersler bizzat bölgeye giden ekipler tarafından aktarıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel yerel yönetimlere, demokratik kitle örgütleri ve sivil insiyatiflere bir çağrıda bulunarak “bir an önce işbirliği koordinasyon modelimizi geliştirip uygulayalım” çağrısında bulundu

WhatsApp Image 2023 02 26 at 15.18.26

Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından gerçekleştirilen Deprem Değerlendirme Forumuna konuşmacı olarak bölgeye gitmiş ekipler katıldı. Yoğun ilgi gören forum yaklaşık 6 sat sürdü, 3 oturum halinde yapıldı. Forumları Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, İMO Başkanı Nigar Hüyük, Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel yönetti.

TMMOB’a bağlı oda başkanlarının, Çeşitli STK temsilcilerinin, genç mimar, mühendislerin katıldığı toplantıda yerel yöneticilerden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik vardı. Çelik Toplantıyı başından sonuna kadar takip etti, sorular kısmında söz alarak deprem bölgesindeki izlenimlerini ve Bozkurt depremi sonrasında yaptıkları çalışmaları aktardı.

WhatsApp Image 2023 02 26 at 15.21.33
Mimarlar Odası Başkanı Kabel: Bir An Önce İşbirliği ve Koordinasyon Modelimizi Geliştirelim… 4

ENERJİMİZİ TOPLAYALIM…

Toplantının açılış konuşmasını Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel yaptı. Kabel şöyle konuştu:

“Asrın felaketi depremin büyüklüğü değil, asrın felaketi bu kadar binanın yıkılmış olması. Şimdi panik havasından çıkıp enerjimizi yeniden kurma sürecine yönlendirmeliyiz. Şu anda dağınık görünen yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sivil insiyatifler, demokratik kitle örgütleri üzerinden bir an önce işbirliği koordinasyon modelimizi geliştirmemiz ve uygulamamız gerekiyor. Bu model ve aktörler üzerinden siyasi aktörler üzerinde baskı gücü oluşturmak temel görevimiz olmalı”

AKUT, İMO, TMMOB, Denizli Tabip Odası, Şehir Plancıları Odası, Makine Mühendisleri Odası, Eczacılar Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimleri Odası katıldı. Deprem bölgesine giden ekipler izlenimlerini aktardığı forumlar seyircilerin sorularıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir