• Güncelleme: 23:48:39 - 28 Mart 2023
  • Yayınlama: 10:16:25 - 27 Mart 2023

TMMOB  Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında, parti genel başkanlarına ve yöneticilerine “Depremlerden sonra yeniden imar sürecine giren ülkemizde mimarların, mühendislerin, şehir plancılarının yeni kurulacak olan mecliste daha fazla sayıda temsiliyetleri şarttır” uyarısı ve talebinde bulunuldu.

TMMOB  Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan ‘Cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılı Ve Yeniden İmarı İçin Kamuoyuna!’ başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde ki depremlerden sonra yeniden imar sürecine giren ülkemizde mimarların, mühendislerin, şehir plancılarının yeni kurulacak olan mecliste daha fazla sayıda temsiliyetleri şarttır.

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu olarak 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı” ve “Milletvekili” seçimlerinde 28. Dönem Meclisinin en önemli görevlerinden bir tanesi de deprem bölgesinin ve ülkemizin yeniden imarıdır.

Deprem, bilim insanlarının elleriyle ülkemizde kader olmaktan çıkarılacaktır. Kentimizi, Ankara’da temsil edecek vekillerimizin, deprem bölgesinin ve ülkemizin yeniden imarında; mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak temsiliyetlerinin önemi ortadadır.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden Hem Uyarı Hem Talep…
Özlem Durdu Kabel Başkanlığı’ndaki Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu’ndan, Hem Uyarı Hem Talep…

Deprem sonrası gördük ki; havaalanlarının, köprülerin, yolların, kamu yapılarının planlanma aşamasından itibaren, tüm kurum ve kuruluşların münferit rakip olarak değil multidisipliner çalışma kültürü ile yapılmasının gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Geniş kapsamlı bölgesel kalkınmayı ön plana çıkaran anlayışın, tepeden aşağıya tüm kurumlarda hâkim olması gerekiyor. Kamu yararını, işbirliğini, ortak değer üretmeyi esas alan yeniden yapılaşma sürecinin meclisten başlaması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Bu zor dönemde görev almak için aday adayı olan meslektaşlarımızı kutluyor, milletvekili aday sıralamalarında yer bulacaklarına inanıyor, başarılar diliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir