• Güncelleme: 12:07:59 - 8 Ocak 2022
  • Yayınlama: 23:43:14 - 7 Ocak 2022

Seval UYSAL

Şehrin en renkli, en dinamik meslek örgütü Mimarlar Odası seçime gidiyor. 29-30 Ocak günleri arasında yapılacak 15. Genel Kurul için adaylar meydana çıktı bile. Şu anda sahada yarışan 4 aday grubu var. Bir sıralama yapmak gerekirse;

1-Mehmet Serdar Alayont,

2-Özlem Durdu Kabel

3- Osman Yücel Aysun

4-Süleyman Emiroğlu

Dört grup da hırslı çalışıyor, birebir markaj yapıyor. Her adayın üyelere ulaşma ve propaganda yapma biçimi ayrı. Kimi kapı kapı dolaşıp üye ziyareti yapıyor, kimi kalabalık toplantılarla projelerini açıklıyor, kimi gruplar halinde bir araya gelmeyi tercih ediyor. Seçime üç hafta var, takvim yaklaştıkça adayların etkinlik sayısı da artacak. Çünkü; Mimarlar Odası şehrin en renkli, en dinamik, en göz önünde olan meslek örgütü… Eskiden beri seçimleri hareketli geçer.  

SERDAR ALAYONT ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY

mimartoplu

Mevcut Oda Başkanı Mehmet Serdar Alayont iki dönemi bitirdi, üçüncü dönem için üyelerden vize istiyor. Bu aynı zamanda Oda kapılarını zorlamak anlamına geliyor. Çünkü Alayont dışında şimdiye kadar üst üste 3 kez aday olan yok. Yazılı bir teamül değil ama oda yönetiminde mesleki körlüğü engellemek ve taze kan için tercih edilen bir yöntem olarak kullanılan 2 kez başkanlık formülü bakalım bu kez delinebilecek mi?

ÖZLEM DURDU KABEL VE DOĞRU ÇİZGİ…

Mimarlar Odası’nın bu seçimlerinde bir kadın aday da başkanlık için yarışıyor. Özlem Durdu Kabel daha önce oda yönetiminde görev yapmış, genel sekreterlik koltuğuna oturmuş deneyimli bir isim. Doğru Çizgi adı verilen grubun içinde yer alan Kabel’ üyelere şeffaf, meslekle bütünleşmiş, etkin, geleceğe entegre olabilen bir yönetim vadediyor.

OSMAN YÜCEL AYSUN VE GENÇ LİSTE…

Osman Yücel Aysun Genç Liste adıyla sahada çalışıyor. Daha önce de başkanlık için yarışan Aysun da yönetici tecrübesi olan bir isim, üstelik kendisinin diğer adaylardan çok farklı olduğu iddiasında. Aysun’un vaatlerinden biri proje bazlı çalışma. En büyük iddiası da Mimarlar Odası’nda devrim yapmak.

SÜLEYMAN EMİROĞLU…

Süleyman Emiroğlu’da gözünü gençlere dikmiş adaylardan biri. Önceliğini “Mimarlık mesleğinin anlamını geri vermek” olarak tanımlıyor. Mevcut yönetimi kendi üyelerine karşı duyarsızlıkla suçlayan Emiroğlu, sahada gençlere yönelik vaatlerle çalışıyor ve zemin yokluyor.

Z KUŞAĞI FAKTÖRÜ…

Unutanlar için bir hatırlatma yapayım; Mimarlar Odası en son 2020’de sandık başı yaptı.

2018’de 435 olan üye sayısı, bugüne gelindiğinde 710’a yükselmiş. Yani 3 yılda 275 üye eklenmiş.

Bunların çoğu yeni mezun, belki çoğu işsiz.

Nerden bakarsan bak, 300’e yakın yeni mezun, geleceğini kurgulamaya çalışan bir kitle var.

Vaatler bunun için önemli, seçimin kaderini bu gençler, popüler adıyla Z’ler belirleyecek.

Belki bunların çoğunun çalışacak bir ofisleri bile yok. Gelecek vizyonları da belirsiz. Ekonomik yetersizlik, belirsiz gelecek, mimarlık yapma istekleri onları seçim yapmaya itecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

2

    • fabrika ayarı

      Z kuşağı işsizken; mevcut başkanın niyeti ihalelere daha fazla katılmak, siyasete yakın durmak, kendisine yakın durmayanlara çete kurarak saldırmak. Z kuşağı bunları da dikkate alır herhalde

      Yanıtla
    • adem kucuk

      yeni başkan denizli mimarlık camiasına hayırlı olsun. z kuşağı birlikte hareket etmediği sürece dinazorların altında ezilmeye mahkum. Odaya olan güven yoklanmalı ve arttırılmalı. odanın kontrol yetkisi tekrar geri gelmeli ve imzacı mimarlar ve destekçisi yapı denetim, inşaat firması vb. kuruluşların önüne geçilmeli. yoksa askeri ücret karşılığı çalışmak bile lüks olur.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir