• Güncelleme: 20:21:02 - 17 Mayıs 2023
  • Yayınlama: 20:00:25 - 17 Mayıs 2023

Yüksek giriş ücretleri nedeniyle, başta Denizli’de yaşayanlar olmak üzere yerli turistlerin gezmek için kapısından bile içeri giremediği Pamukkale’nin, 18 Mayıs ‘Müzeler Günü’ nedeniyle gece 23.00’e kadar girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada “18 Mayıs Müzeler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2023 yılı için ana tema “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” olarak belirlenmiştir.

18 Mayıs 2023 tarihinde tüm müze ve örenyerlerimiz ziyaret saatleri içerisinde ücretsiz ziyaret edilebilecektir.

Aynı zamanda Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM’un himayelerinde bu yıl Avrupa’da 19’uncusu ülkemizde ise 18’incisi kutlanacak olan “Avrupa Müzeler Gecesi” etkinliği kapsamında Bakanlığımıza bağlı tüm müzeler saat 23.00’a kadar ücretsiz olarak ziyarete açık bulundurulacaktır.

Müzeler Günü Nedeniyle, Pamukkale Bu Tarihte Ücretsiz Olacak…
Müzeler Günü Nedeniyle, Pamukkale Bu Tarihte Ücretsiz Olacak…

Hierapolis Arkeoloji Müzemiz saat 23:00’a kadar açık olacaktır; Hierapolis Arkeoloji Müzesi için Pamukkale Örenyeri Güney Kapı’dan giriş yapılabilecektir.

——————————-

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Çok uzun yıllardan bu yana, yabancı ortaklı firmalara ihale edilen ‘örenyerleri’ politikaları nedeniyle, yüksek rakamlar üzerinden belirlenen giriş ücretleri yüzünden kendi ülkesinde kendi değerlerini gezmekten, ziyaret etmekten mahrum bırakılan değerli Denizli halkına seslenmek istiyoruz.

Dünya Müzeler Günü nedeniyle, yıl da bir günlüğüne de olsa ücretsiz girişe izin verilen Pamukkale Travertenlerine, Antik Kente ve müzelere alın çoluğunuzu, çocuğunuzu, yedi sülalenizi, eşinizi dostunuzu yarın, yani 18 Mayıs Perşembe Günü Pamukkale’ye götürün…

Ve lütfen bunu bir fırsatçılık gibi görüp de utangaçlık göstermeyin…

Siz değil, bu ülke insanlarını kendi ülkelerinin güzelliklerini görmek için dövize endeksli tarifelere mahkum edenler utansın!

Bilesiniz ki; ananızın ak sütü gibi helaldir…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • SADIK BAYDERE

      60 TL verip Müzekart alarak bir yıl boyunca sınırsız olarak Pamukkale dahil tüm ören yerlerine ve müzelere girilebileceğini birçok kişi bilmiyor maalesef. Ayrıca, 65 yaş ve üzeri ücretsiz, öğrenciler de müzekartı 30 TL’ye edinebilir.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir