• Güncelleme: 12:44:58 - 4 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 12:44:58 - 4 Mayıs 2020

PAÜ’nün teknoloji harikası dijital sınav sistemi ikinci kez tekrar  çöktü. Bu sefer PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, twitter hesabından “Sevgili öğrencilerimiz, sabahtan beri sistemimize siber saldırı var” gerekçesini ortaya attı… Birçok kullanıcı da, bu twiti alaya aldı ve “bilmediğimiz bir düşmanımız mı var hocam, yoksa bizim üniversitemiz bir banka genel merkezi veya devlete ait özel bir güvenlik birimi gibi çalışıyor da, bizim haberimiz mi yok” şeklinde tepki gösterdiler.

Ekran Alıntısı 2
NASIL YANİ! 5

Pamukkale Üniversitesi’nin sabah saatlerinde, elektronik ders ve sınav sistemi yeniden çöktü. Daha önceki çökme sonrası “ Kapasitemizin çok üstünde yüklenme var” diyerek, mazeret bildiren Rektör Hüseyin Bağ, bu sabah itibarıyla yaşanan ‘çökme’ olayına ise çok daha ilginç bir gerekçe gösterdi ve twitter adresinden şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili öğrencilerimiz, sabahtan beri sistemimize siber saldırı var. Ulakbim raporuna göre 3 milyonun üzerinde trafik oluşmuş. Ulakbim ve servis sağlayıcısı çözüm üretmeye çalışıyorlar.”

twit rektör
NASIL YANİ! 6

REKTÖR’ÜN AÇIKLAMASI ŞAŞKINLIK YARATTI…

Rektör Bağ’ın ‘siber saldırı’ açıklaması sonrası, twitter adeta yıkıldı. Birçok hesaptan öğrenciler, açıklamayı alaya aldı.

YENİ
NASIL YANİ! 7

“bilmediğimiz bir düşmanımız mı var hocam, yoksa bizim üniversitemiz bir banka genel merkezi veya devlete ait özel bir güvenlik birimi gibi çalışıyor da, bizim haberimiz mi yok” şeklinde tepki gösteren öğrenciler, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...