• Güncelleme: 15:29:36 - 11 Ekim 2022
  • Yayınlama: 19:51:33 - 16 Temmuz 2020

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, geçtiğimiz mart ayında, PAÜ’ye bağlı BİYOM tohum tarlasına dozerle girerek, kanalizasyon hattı geçirirken, kendisine direnen ve dozerin önüne yatan profesörlere ceza yağdırdı. Aynı zamanda, BİYOM Merkezi Müdürü profesörü de görevden aldı. Rektör Bağ, bu davranışı ile yanıltmadığı gibi, Türkiye’nin en çok soruşturma açan üniversitesinin rektörü olarak ise kamuoyunu hiç şaşırtmadı.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp Image 2020 03 24 at 17.14.51 1
İLK HABERİ OKUMAK VE İZLEMEK İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, uzun yıllardan beri faaliyette bulunan kendi üniversitesine bağlı, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM), Tarım Bakanlığı ve AB destekli, yerli tohum ve bitki üretim merkezine ait milyonluk projelerin yürütüldüğü üretim merkezinin tarlalarına dozerle dalmış, öğretim üyesi profesörler ise engellemek için dozerin önüne yatmış, Türkiye ayağa kalkmıştı. Aylar önce yaşanan bu olaydan sonra, darp edildikleri gerekçesiyle Rektör Bağ’dan şikayetçi olmuşlar ve süreç mahkemelere taşınmıştı.

HER İKİ PROFESÖRE DE CEZA YAĞDIRDI…

WhatsApp Image 2020 03 24 at 12.34.00 1536x864 1
O PROFESÖRLERE CEZA YAĞDIRDI… 10

Rektör Bağ, bu olaydan sonra  merkezde çalışan ve Amerika’nın en iyi üniversitelerinden Cornell Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak hakkında, art arda 8 ayrı disiplin soruşturması açtırdı.

rektör ceza

Gelinen son aşamada, başta basına bilgi sızdırmak, izinsiz röportaj vermek gibi gerekçeler olmak üzere, değişik nedenlerle hakkında 4 ayrı disiplin soruşturması açılan Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, bunlardan birinden uyarı aldı.

hoca alan alınma

Aynı zaman da BİYOM Merkezi’nin müdürü olan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ise müdürlük görevinden alınmakla kalmadı, ayrıca hakkında açılan 4 disiplin soruşturmasının 2’sinden de ceza aldı.

HUKUKA AYKIRI CEZALAR VERİLDİ…

Öte yandan, Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın avukatı Bayram Can Çapar ise, açılan soruşturmaların ve verilen cezaların tamamen hukuka aykırı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

bekir çapar

“Müvekkillerimize bilimsel çalışmalarına sahip çıktığı için PAÜ Rektörlüğü tarafından manevi taciz uygulanmaktadır. Rektörlük tarafından hukuka aykırı disiplin cezaları verilmekte ve müvekkillerimiz hukuksuz olarak görevlerinden alınmaktadır. Hukuka uymamayı tercih eden Rektör Bağ, mahkeme kararlarına dahi uymamayı tercih ederek, suç işlemektedir. Görülmektedir ki, daha önceden adı geçen şahıs, uyguladığı mobbing/manevi taciz nedeniyle Türkiye’de ilk defa tazminata hükmedilen rektör olmayı başarmıştır. Hepimizin vergileriyle ödenen tazminatlardan gerekli dersi çıkaramamış ve hukuka aykırılığa devam etmiştir. Bu hususta tüm yargı yollarına başvuracağımızı ve ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunacağımızı saygıyla kamuoyuna bildiririz”

REKOR KIRMIŞTI…

WhatsApp Image 2020 07 15 at 14.41.19

Şifre Haber tarafından önceki gün yayına verilen haberde, Yükseköğretim Kurulunca yayınlanan“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2019” a dayanarak,  Pamukkale Üniversitesi’nin, birçok üniversiteyi geride bırakıp, en fazla soruşturma açan üniversite olarak rekor kırdığı duyurulmuştu.

Bu haberden sonra ise, kendi twitter adresinden bir açıklama yapan Rektör Bağ, soruşturmaların fazla olmasını, sanki diğer üniversitelerde bu konuda bir bir süreç yaşanmamış gibi, FETÖ soruşturmalarına bağlayarak, kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştı.

twit
O PROFESÖRLERE CEZA YAĞDIRDI… 11

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR…

Rektör Bağ’ın twitini kendisine ilettiğimiz, FETÖ soruşturmaları konusunda uzman bir hukukçu ise, tamamen kamuoyunu yanıltmaya ve tepkileri aşağıya çekmeye yönelik bir paylaşım olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Biz biliyoruz ki FETÖ soruşturmaları KHK kapsamında yapıldı ve ceza soruşturmaları da savcılık eli ile yürütüldü. Üniversite yapması gereken idari (disiplin) soruşturmalarının kaçını açtı acaba? Ayrıca, YÖK’ün yayınladığı rapor 2018 verilerini kapsıyor. Sayın Rektör dürüstçe açmış olduğu idari soruşturmaların, kaçının FETÖ soruşturması olduğunu açıklarsa, her şey tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...