• Güncelleme: 13:26:00 - 30 Mart 2021
  • Yayınlama: 13:26:00 - 30 Mart 2021

Dönemin Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 müteahhite toplamda 8 milyon liralık fazladan yapılan ödemeyle ilgili suskunluğunu, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamayla bozdu ve ‘bilgisi ve izni olmadığını, söz konusu ödemenin, Başkan Yardımcısı Selim Arkan tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

NE OLMUŞTU?

BANNER 3 1
BASIN AÇIKLAMASI HABERİNİ OKUMAK İÇİN, GÖRSELE TIKLAYIN LÜTFEN…

Şifre Haber’in birkaç kez gündeme taşınmış, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da geçen ay içinde bir basın toplantısı düzenleyerek ‘8 milyon liranın hesabını sormuş’, Pamukkale Belediyesi’ni toplamda 8 milyonu aşkın zarara uğrattıkları iddia edilen önceki dönem Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Başkan Yardımcısı Selim Arkan hakkında ise İçişleri Bakanlığı tarafından “Görevi kötüye kullanma” suçundan soruşturma açılması için izin verildiği ortaya çıkmıştı.

gurlesin 1
SORUŞTURMA HABERİNİ OKUMAK İÇİN, GÖRSELE TIKLAYIN LÜTFEN…

AVUKATI ARACILIĞIYLA SUSKUNLUĞUNU BOZDU…

Şifre Haber’in ilk kez gündeme getirdiği, muhalif siyasi parti temsilcilerinin basın açıklaması yaparak tepkilerini ortaya koyduğu, İçişleri Bakanlığı’nın da yargılama izni verdiği Pamukkale Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın, iki ayrı belediye müteahhitine toplamda 8 milyon liralık fazladan ödeme yaptıkları yönündeki suçlamalara, Belediye Eski Başkanı Hüseyin Gürlesin, avukatı aracılığıyla yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi ve ödemelerin bilgisi ve izni dışında, Başkan Yardımcısı Selim Arkan tarafından yapıldığını iddia etti.

arkan
ÖDEME, BAŞKAN GÜRLESİN’İN BİLGİSİ DIŞINDA YAPILMIŞ… 5

BİLGİSİ VE İZNİ DIŞINDA YAPILMIŞTIR…

Pamukkale Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, avukatı Halil Özyolcu aracılığıyla yaptığı 20.03.2021 tarihli basın açıklamasında şöyle denildi:

Müvekkilin Belediye başkanı olduğu dönemde, 2017/454878 kayıt numaralı ihale ile “Pamukkale Belediyesi, Kültür, Sanat Ve Yaşam Merkezi Yapım İşi” ve 2017/374416 kayıt numaralı ihale ile “Aktepe Sosyal Tesis Yapım İşi” Kontaş İnş. Tur. San. Ltd. Şti firmasına; 2018/233808 kayıt numaralı ihale ile “Beton Parke Yol Kaldırım İnşaaatı 2018-01 işi” Geka Taah. Ve Tic. A.Ş firmasına verilmiştir. Bu firmalar, hakediş alacaklarını, yaptıkları sözleşmelerle Anadolubank A.Ş ve Yapıkredi Faktoring A.Ş adlı finans kuruluşlarına devretmişlerdir.

İşlemler müvekkilin bilgisi ve izni dışında, o sırada göreve vekalet eden başkanvekili (başkan yardımcısı) Selim ARKAN tarafından kendi yetki ve insiyatifiyle yapılmış, konu ile ilgili çekince gösteren personele “sorumluluğu ben üstleniyorum” diyerek yazılı talimat Selim ARKAN tarafından verilmiş ve ödemeler de bizzat Selim ARKAN tarafından ilgili firmalara yapılmıştır. Bu durum İçişleri Bakanlığı’nın teftiş raporunda da bu şekilde açıklanmıştır.

BAŞKANLIK MAKAMINA TEBLİĞ EDİLMEMİŞTİR…

Yine söz konusu yayınlarda yer aldığı şekliyle, yapılan ödemelerden başkanın haberinin olmamasının hayatın doğal akışına aykırı olduğu iddia edilerek suçlama başkan Hüseyin GÜRLESİN’e yöneltilmek istenmiş ise de, bu durum da gerçeği yansıtmamaktadır. Zira temlik sözleşmesine onay verilmesi başkan Hüseyin GÜRLESİN’in resmen görevde olmadığı bir zaman diliminde gerçekleştiği gibi, anılan sözleşme resmen veya noter aracılığıyla da başkanlık makamına tebliğ edilmemiştir. Bu durum karşısında başkanın, hakediş ödemelerinin yüklenici firmalara yapılmasının yanlış veya olağandışı olduğunu düşünmesi beklenemez.

BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMINI, AŞAĞIDAKİ LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir