• Güncelleme: 12:52:29 - 8 Ocak 2023
  • Yayınlama: 12:52:27 - 8 Ocak 2023

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Şifre Haber’in kamuoyuna duyurmasıyla gün yüzüne çıkan ve Türkiye genelinde gündeme oturan, erotik filmler çekerek öğrencilerine şantaj yaptığı iddiasıyla yargılanan fizik öğretmeni M.G’nin davasında akıllara durgunluk veren bir gelişme yaşandı.

15-16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN RIZASI VAR; DENİLDİ VE…

Bir yıl önce tutuklanarak, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlaya ve taciz İddiasıyla suçlanan M.G’nin, önceki gün yapılan duruşmasında, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin de tepkisini çeken bir karar ortaya çıktı.

kiz ogrencilerinin filmini cekti taciz etti fuhusa zorladi 189
BU KONUYLA İLGİLİ İLK HABERİMİZİ OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Yargılama süresi boyunca 1 yıl tutuklu bulunan öğretmen M.G hakkında verilen karara göre, yaşları 15-16 olan iki kız öğrenciye karşı şantaj ve reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan cezalandırılan öğretmen, savcının ve mağdur avukatlarının itirazına rağmen tahliye edildi. İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra dava kesinleşene kadar sanık tutuksuz yargılanacak.

SAVCI NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDA ISRAR ETTİ…

Öğretmenin çektiği görüntülerle yaptığı şantajlarda öğrencileri erotik filmlerde oynatacağını söylediği, mahkeme ise şantaj suçunun oluştuğunu kabul etmesine rağmen mağdurların rızası olduğuna hükmetti.

Buna göre toplamda 16 yıl 5 ay hapis cezası alan öğretmen yargılama bitene kadar tutuksuz yargılanacak. Cumhuriyet savcısı, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını talep ve mütalaa etmesine rağmen mahkemenin alt sınırdan verdiği ceza kararına karşı istinaf yoluna başvurdu.

ÖĞRENCİ AİLELERİ: VİCDANLAR ZEDELENDİ, İTİRAZ EDECEĞİZ…

Mağdurların aileleri ise karara karşı itiraz edeceklerini, verilen cezanın ve tahliye kararının vicdanları zedeleyici olduğunu, çocuklarının ise hayatlarından endişeli olduklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir