• Güncelleme: 12:10:19 - 18 Ekim 2020
  • Yayınlama: 12:10:19 - 18 Ekim 2020

Denizli’de esnaf ziyaretleri yapan Vali Ali Fuat Atik, ziyaret sırasında kendisini tanımayarak işine devam eden ve sohbet etmemesine sinirlenerek, eldiven takmamasını neden göstererek işletme hakkında kapatılmasını istedi.

Çekilen video görüntüsü sosyal medyada yayınlanınca, Türkiye genelinde büyük bir tepki seli oluştu.

denizli valisi kendisini tanimayan esnafin isletmesini kapattirmak istedi 794085 5
ÖNCE ‘CEZA KESİN’ DEDİ, SONRA ÖZÜR DİLEDİ… 5

Siirt Valisi iken Denizli’ye atanan ve geldiği günden itibaren halkla  samimi temas içerisine giren, Oda başkanları, işadamları ve STK yöneticileri tarafından olumlu karşılanan Vali Atik’in bu davranışı, şaşkınlıkla karşılandı.

İŞTE SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRAN OLAYIN, TAM VİDEO GÖRÜNTÜLERİ…

VALİ ALİ FUAT ATİK ÖZÜR DİLEDİ…

Sosyal medyada yankıları süren olayın ardından Denizli Valiliğinden açıklama geldi.

Vali Atik, “Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi, hakikaten beni de üzdü.” Dedi.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

denizli valisi kendisini tanimayan esnafin isletmesini kapattirmak istedi 794089 1
ÖNCE ‘CEZA KESİN’ DEDİ, SONRA ÖZÜR DİLEDİ… 6

SOYLU: ÖZÜR YERİNDE OLMUŞTUR…

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, korona virüs denetimleri sırasında yaşanan diyaloğun kamuoyunda yanlış anlaşılmasının ardından yaptığı özür açıklamasıyla hem Bakan Soylu’nun hem de vatandaşların takdirini topladı.

Ekran Alintisi 3
ÖNCE ‘CEZA KESİN’ DEDİ, SONRA ÖZÜR DİLEDİ… 7

Vali Ali Fuat Atik’in korona virüs denetiminde esnafla girdiği diyalogdan dolayı özür dilemesine dair sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İçişleri Balanı Süleyman Soylu da, şu ifadeleri kullandı:
“Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri ise azameti ve sorumluluğunu anlatır. Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...