• Güncelleme: 21:42:15 - 28 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 21:42:15 - 28 Mayıs 2020

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, 27 Mayıs günü saat 20.20 sularında Twitter adresinden paylaştığı bir video ve üstüne eklediği tek cümlelik tweet, kısa süre içerisinde on binlerce takipçi tarafından izlendi, yorum yapıldı ve retweet edildi.

VİDEO DA NELER VAR?

Söz konusu videoda, bir TV kanalı tarafından yapılan haberde Ak Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’ın, baroların yapısını değiştirecek olan kanunla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Özkan’ı hedefe koyarak ‘Baroların yapısının değiştirilmesi projesinin FETÖ Projesi olduğunu, Cahit Özkan’ın da, FETÖ’nün Ak Parti içindeki sesi” olduğu yönündeki iddiaları, geçmişten örnekler göstererek ileri sürdüler.

‘TEK FARK, MALKOÇOĞLU’NUN BIYIKLARI…’

Söz konusu haber videosunu twitter hesabından paylaşan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, videonun içeriği kadar, attığı tweetle de dikkat çekti.

Haber videosunda “Bugün, baroları bölme projesini ortaya sürenler, geçmişte orduevinin önünde ‘Balyoz Kumpası’nı kuranlar aynı zihniyetin ürünüdür” diyen Öztürk “ İki resim arasındaki tek fark var; Malkoçoğlu’nun bıyıkları. Sürekli olarak başkalarına atfettikleri paralel yapıyı, paralel barolar oluşturarak yapma peşindeler” şeklinde konuştu.

‘MUTASYONA UĞRAMIŞ, CAVİD-20…’

yasin öztürk twit
ÖZTÜRK'TEN, CAHİT ÖZKAN'A“MUTASYONA UĞRAMIŞ CAVİD-20...” 5

Milletvekili Yasin Öztürk’ün paylaştığı haber videosu kadar, paylaştığı videoya iliştirdiği tweeti de büyük ilgi gördü.

Ak Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’ın FETÖ bağlantısını ima eden İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, COVID-19’dan esinlenerek “Adaleti ele geçirmeye uğraşan zihniyet mutasyona uğrayıp, Cavid-20 versiyonu olarak karşımızda…” diyerek, ilginç bir benzetme yaptı…

TÜRKKAN: ÖZKAN, BİRİLERİNİN SESİ…

Öte yandan, aynı videoda Özkan’a tepki gösteren İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise “Bu Cahit Özkan’ın söylediklerine çok dikkat etmek lazım. Hala Meclis’te, hala Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içerisinde FETÖ’nün sesi var demektir”diyerek şöyle konuştu:

türkkan

“Aynı Cahit Özkan, Fenerbahçe Orduevi’nin önüne gidip, FETÖ’nün istediği askerleri teslim almak için, orduevinin önünde numayiş yapan adamdır. Bu Cahit Özkan’a, çok ama çok dikkat etmek lazım. Buna da özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dikkat etmeli… Zira bu Cahit Özkan, birilerinin sesi…”

ÖZEL: FETÖ AKLINI SAVUNMAK, ÖZKAN’A KALMIŞ…

zel

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de, aynı haber videosunda,  Ak Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan’ı eleştirdi ve “Bu FETÖ taktiğini, FETÖ’cü aklını savunma işi de Cahit Özkan’a kalmış”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...