CHP’de kalıp kalmayacağı tartışma konusu olan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada kararını beklemeye bıraktığını, gelişmeleri basiretle izleyeceğini, durumun netleşmesi sonrası kararını vereceğini belirtti.
CHP’nin kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ertemur, verilen yargı kararını kabul etmediklerini ve kararı kınadıklarını ifade etti. Kararın parti iradesine müdahale niteliği taşıdığını dile getiren Ertemur, CHP örgütlerinin iradesinin yargı kararları üzerinden şekillendirilemeyeceğini savundu.
Yaşanan gelişmelerin parti içerisinde ciddi bir yönetim ve meşruiyet krizini beraberinde getirdiğini belirten Ertemur, sürecin CHP açısından önemli bir siyasi tıkanıklık oluşturduğuna dikkat çekti.
“40 YILI AŞKIN SÜREDİR BU PARTİNİN NEFERİYİM”
CHP ile olan bağının uzun yıllara dayandığını vurgulayan Ertemur, partinin kendisi açısından yalnızca siyasi bir yapı olmadığını ifade etti. Ertemur, CHP’nin Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne uzanan tarihsel misyonuna dikkat çekerek yaşanan tablodan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Ertemur, “40 yılı aşkın süredir neferlikle, emekle, alnımın teriyle üyesi olduğum bu parti; bizim sadece siyasi evimiz değil, gençliğimiz, ömrümüz, hayatımızın ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİYLE İSTİŞARE YAPILDI
Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, yaşanan gelişmelerin ardından belediye meclis üyeleriyle değerlendirme yaptıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Sürecin tüm olumsuz yönlerinin farkında olduklarını belirten Ertemur, buna rağmen ani bir karar vermek yerine gelişmelerin seyrini görmek istediklerini kaydetti.
Ertemur, “Bu kumpas niteliğindeki gelişmelere karşı aceleci davranmayacak; süreci sükûnet, kararlılık ve basiretle izleyeceğiz. Şimdilik takipteyiz, önümüzdeki günlerde durum netleştikçe nihai kararımızı vereceğiz” dedi.
ÖRGÜTE VE KAMUOYUNA SAĞDUYU ÇAĞRISI
Sürecin hassasiyetine dikkat çeken Ertemur, CHP örgütüne ve kamuoyuna provokasyonlardan uzak durulması çağrısında bulundu. Tartışmaların parti içerisinde daha büyük gerilimlere yol açmaması gerektiğini belirten Ertemur, sağduyu ve sükûnetin korunmasının önemine işaret etti.
Ertemur, parti içerisindeki birlikteliğin yalnızca siyasi kimlik veya parti rozetinden ibaret olmadığını belirterek, yaşanan süreçte ortak akıl ve sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
PAMUKKALE’DE HİZMET AKSAMAYACAK
Ali Rıza Ertemur açıklamasının son bölümünde ise Pamukkale Belediyesi açısından önceliğin değişmediğini vurguladı. CHP’de yaşanan tartışmaların belediyenin çalışmalarını ve Pamukkale halkına yönelik hizmetleri aksatmasına izin vermeyeceklerini belirten Ertemur, belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürüleceğini söyledi.
Ertemur, “Şartlar neyi gösterirse göstersin, birincil önceliğimiz Pamukkale’ye ve siz hemşehrilerimize kesintisiz hizmet sunmaktır. Bu tartışmaların halkımıza hizmet etmemize engel olmasına asla müsaade etmeyeceğiz” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.