• Güncelleme: 12:19:09 - 19 Haziran 2026
  • Yayınlama: 12:19:07 - 19 Haziran 2026

Pamukkale Belediyesi, son günlerde belediye yönetiminin ismi kullanılarak gerçekleştirilmeye çalışılan dolandırıcılık girişimlerine karşı kamuoyunu uyardı. Yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Yavaş’ın adlarının kullanılarak vatandaşlar ve iş insanlarından para talep edildiğine yönelik ihbarların belediyeye ulaştığı bildirildi.

Belediye tarafından yapılan duyuruda, özellikle Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı adına maddi destek ve bağış istendiği yönündeki girişimlerin resmi hiçbir yönünün bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada; Belediyenin, Belediye Başkanı’nın ya da belediye bünyesindeki hiçbir yönetici ve personelin telefon, mesaj veya farklı iletişim kanalları üzerinden vatandaşlardan para, yardım ya da bağış talebinde bulunmasının söz konusu olmadığı açık şekilde ifade edildi.

Yetkililer, belediye ve bağlı spor kulüplerinin isimlerini kullanarak yardım toplama bahanesiyle iletişime geçen kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, kamu kurumunun adını kullanarak gerçekleştirildiği öne sürülen bu girişimlerle ilgili gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını ve sorumluların tespiti için resmi adımların atıldığını duyurdu.

Vatandaşlardan ve iş dünyası temsilcilerinden bu tür girişimlere karşı dikkatli olmaları istenirken, benzer durumlarla karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ya da Pamukkale Belediyesi Çağrı Merkezi’ne (444 9 220) vakit kaybetmeden bilgi verilmesi çağrısında bulunuldu.

Pamukkale Belediyesi açıklamasında, kamuoyunun yalnızca resmi kaynaklardan yapılan duyuruları dikkate almasının önemine dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir