• Güncelleme: 13:57:15 - 13 Temmuz 2020
  • Yayınlama: 13:57:15 - 13 Temmuz 2020

Pamukkale İlçesi’nde kurban kesim ve satış yerleri belirlendi.  Pamukkale İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu yaptığı toplantı ile küçükbaşlar için 6 nokta, büyükbaşlar için ise 1 kesim noktası belirledi.


Pamukkale İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda ilçedeki kurban satış ve kesim noktaları belirlendi. Buna göre ilçe sınırları içinde küçükbaşların belirlenen 6 ayrı noktada, büyükbaşların ise bir noktada kesimi yapılabilecek.  Kurbanlık satışları ise sadece Eskihisar Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yapılacak.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİM YERLERİ
Komisyonun aldığı karara göre küçükbaş hayvanların kesimleri  Anafartalar, İncilipınar, Kuşpınar , Kınıklı Pazaryerleri ile eski hal alını ve Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi’nde yapılabilecek. Büyükbaş hayvanların ise kesimleri sadece Akhan Mahallesi Çayır Mevkii Duranlar Mezbahanesi’nde yapılacak.

KESİM ÜCRETLERİ
Diğer taraftan Pamukkale İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban kesim fiyatlarını da belirleyip açıkladı. Alınan karara göre makbuz karşılığında küçükbaş hayvanlar için 80, büyükbaş hayvanlar için 400 lira ücret alınacak. Ayrıca kasaplık ücreti olarak ise küçükbaş hayvanlar için 70, büyükbaş hayvanlar için 350 lira ödenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...