• Güncelleme: 10:24:58 - 2 Eylül 2020
  • Yayınlama: 10:24:58 - 2 Eylül 2020

Seval UYSAL/

PAÜ Rektör Vekili Ahmet Kutluhan, Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu’nu fabrikasında ziyaret ederek plaket verdi, geçmişte kurum ve iş adamı arasında yaşanan tatsız olayların unutulmasını istedi. Kutluhan’ın bu ziyareti Pamukkale Üniversitesi’ni 9 yıllık bir ayıptan kurtarırken, iş insanı ile üniversite arasındaki buzlar da erimiş oldu.

WhatsApp Image 2020 09 01 at 13.10.38
PAÜ, AYIPLARINDAN KURTULUYOR... 5

11 Ağustos’ta Rektör Vekili olarak göreve başlayan Ahmet Kutluhan, şehre gelir gelmez ayağının tozuyla 9 yıl önce üniversitenin bir hayırsever iş insana yaptığı ayıbı ortadan kaldırmak için Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu’nun kapısını çaldı. Rektör Necdet Ardıç döneminde 1 milyon 300 bin lira vererek PAÜ Kampusu içinde Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ni yaptıran, Rektör Hüseyin Bağcı zamanında yapılan açılışta kendisine teşekkür edilmeyen Kasapoğlu Kutluhan’ı fabrikasında kızı Aslı Çaputçu Kasapoğlu ve oğlu Selim Kasapoğlu ile birlikte ağırladı. Oldukça samimi ortamda gerçekleşen ziyarette geçmişe sünger çekildi,

WhatsApp Image 2020 09 01 at 13.10.55

gelecek için planlar yapıldı. Prof. Dr. Kutluhan, Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ni üniversiteye kazandırdığı için hayırsevere teşekkür etti. Basına yansımayan bu görüşmeye dair fotoğraflar üniversitenin twitter hesabından paylaşıldı. Kutluhan’ın ziyareti kamuoyunda gecikmiş özür olarak yorumlandı. Rektör Bağcı’dan sonra gelen Rektör Hüseyin Bağ da bozulan ilişkileri onarmak için çaba sarf etmemişti.

Ne olmuştu?

Hasan Kasapoğlu 2010 yılında damadı Sadık Çaputçu’nun isteği üzerine Rektör Necdet Ardıç’la üniversite içine bir kültür merkezi yapımı için bir protokol imzalamış karşılığında 1 milyon 300 bin lira vermişti. Hayırsever iş adamının ismini kültür merkezine verilmesi protokole eklenmişti. 2011 yılında göreve gelen Rektör Hüseyin Bağcı, üniversite içindeki kültür merkezine bir hayırseverin isminin verilmeyeceği gerekçesiyle protokolü geçersiz saymış, 25 Kasım 2011’de Devlet Tiyatroları’nın “Kantocu” adlı oyu ile açılışı yapılan Kültür Merkezindeki törende Kasapoğlu’nun adından dahi söz edilmemişti. Kasapoğlu’da eşi oğlu ve kızıyla birlikte salonu terk etmişti. Daha sonraki yıllarda kurum ve hayırsever arasındaki ilişki düzelmemiş, Kasapoğlu ailesi yaptırdığı kültür merkezinde sahnelenen DT oyunları ve konserlere bilet alarak girmişti.

WhatsApp Image 2020 09 01 at 13.12.47
PAÜ, AYIPLARINDAN KURTULUYOR... 6

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...