• Güncelleme: 11:08:43 - 17 Şubat 2023
  • Yayınlama: 11:08:41 - 17 Şubat 2023

Pamukkale Üniversitesi’nde kısmi zamanlı çalışan tüm öğrencilerin uzaktan eğitim nedeniyle işten çıkarılacağı iddia edildi. Adını vermek istemeyen öğrenci, “Ay sonunu göreceğimiz şüpheli, en azından ayı bitirelim, tam maaş alalım” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden dolayı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 9 Şubat’ta üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar bahar döneminin ertelendiğini duyurmuştu. 11 Şubat’ta da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklamıştı.

Uzaktan eğitim kararının nedeni Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının depremzedelerin kullanımına açmak. Nitekim öğrenciler, KYK yurtlarından apar topar çıkarılmıştı.

Uzaktan eğitim bir çok mağduriyeti beraberinde getirirken, Pamukkale Üniversitesi’nde kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilerinde işten çıkarılmasına neden olacak.

Kısmi zamanlı çalışan ve adını vermek istemeyen PAÜ öğrencisi, “Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tüm öğrencileri işten çıkaracağını duyurdu. Ay sonunu göreceğimiz şüpheli, belki yarın gelmeyin diyecekler bize. En azından ayı bitirelim, tam maaş alalım” dedi.

“Kampüste öğrenci kalmayınca mecbur kaldı onlarda maalesef” diyerek sözlerine devam eden PAÜ öğrencisi, “Hepimiz çıkıyoruz, konuk evi, havuz başı, kantinler. Hepsi. Okul açılınca devam edeceğiz, onda bir sıkıntı yok ama ay sonuna kadar kesin olsun bari. Hiçbir şey söylenmiyor şu an” dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir