• Güncelleme: 12:21:41 - 22 Haziran 2021
  • Yayınlama: 12:21:41 - 22 Haziran 2021

Yerel bir TV kanalında, pandemi döneminde İlahiyat Fakültesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, covid olan arkadaşının kendisinden covid duası istediğini, bunun üzerine İlahiyat Fakültesinden dua temin ettiğini söyleyen Tıp Profesörü PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın bu sözleri, ilk kez Şifre Haber sitesinde ve Paüburada  internet portalında gündeme getirilmesiyle birlikte, Türkiye genelinde tepkiler yoğunlaşınca PAÜ Rektörlüğü’nden ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlığı ile kısa bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada ise Covıd-19 tedavisinin, bilimsel yollarla yapıldığına dair anımsatmayla birlikte şöyle denildi:

 “Covid-19 hastalığının tedavisi tıbbın önerdiği şekilde, Bilim Kurulunun tavsiye ettiği ilaçlar ve tıbbi protokollerle yapılır. İddialara bahis olan konuda psikolojik destek olarak duanın bir yeri olduğunu vurgulamaktan başka bir niyetimiz yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

NE DEMİŞTİ?

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yerel TV kanalının bir programına katılmış, ve programda sosyal bilimlerle ilgili bir sorunun ardından, koskoca bir PAÜ İlahiyat Fakültesini “ Mesela İlahiyat Fakültesi ne yaptı?” şeklinde lafa girerek, sadece şu cümlelerle ifade etmeye çalışmıştı:

“Benim bir arkadaşım covid oldu, tedavisi belli. Ama benden şunu istedi. ‘Hocam covid ile ilgili bir dua var mıdır? Ben bu desteği alayım, kendi ruhumu rahatlatayım’ dedi. Evet direk covid ile ilgili dua yok ama şifaya sebep olacak dualar var. Ben de ilahiyatçı arkadaştan onu temin ettim gönderdim. Sonra iyileşti, diyor ki dualar sayesinde mi iyileştim demeye getiriyor bilmiyorum. İlahiyat Fakültesi sadece ibadetlere ilişkin bir fakülte değil.”

ŞİFRE HABER DİYOR Ki…

Sayın Rektör;

Habere konu olan ve Türkiye gündeminde tartışılmasına yol açan şey, inançlı olan insanların duaya olan ihtiyaçlarını ifade etmeniz değil; PAÜ İlahiyat Fakültesi’ni sadece “Mesela İlahiyat Fakültesi ne yaptı?” dedikten sonra, İlahiyat Fakültesi’nin bilimsel çalışmaları ve bu yöndeki hedeflerini dile getirmek yerine, sadece arkadaşınıza dua temin etmenizle ilgili sözlerle sınırlı tutarak ifade etmenizdir.

Ayrıca sipariş üzerine dua temin etmenin MUHATABI Rektör, MAKAMI da Rektörlük değildir.

İLK HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

WhatsApp Image 2021 06 17 at 20.29.00
PAÜ REKTÖRLÜĞÜ, COVID-19 TEDAVİSİNDE BİLİMSEL YÖNTEMLERİ ANIMSADI! 3

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir