• Güncelleme: 13:06:09 - 15 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 18:26:00 - 3 Kasım 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin, PAÜ TEKNOKENT’te yaptıkları teftiş sonucunda, PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağ’ın hem kendisine hem de danışmanı olarak atadığı kişiye yasal olmayan bir şekilde maaşa bağlaması nedeniyle, 800 bin lirayı aşkın zarara uğrattığı ileri sürüldü. Bakanlık Müfettişleri, bu zararın tahsili içinde Pamukkale TEKNOKENT Yönetim Kurulu’nu adres gösterdi.

ÖDENMEMESİ GEREKEN BİR MAAŞ…

pamukkale universitesi rektor 1 16 9 1596917258 16 9 1597061661
HÜSEYİN BAĞ/PAÜ ESKİ REKTÖRÜ

Bakanlık müfettişlerinin detaylı soruşturması sonrası oluşturdukları raporda, bir çok detaya dikkat çekilirken en çok ön plana çıkanın, eski PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın, yasal olmadığı halde kendisini şirket genel müdürü atadığı, bu nedenle de maaş aldığı, ayrıca Rektör tarafından danışman olarak atanan Ali Turhan adın kişinin de danışman olduğuna dair her hangi bir bilgi ve belgeye ulaşılamadığı, sadece bu kişiye 143 bin lirayı aşkın usulsüz bir ödeme yapıldığını tespit ettikleri belirtildi.

MÜFETTİŞLER, YÖNETİM KURULUNU ADRES GÖSTERDİ…

Bakanlık müfettişlerinin, PAÜ TEKNOKENT A.Ş’de belirledikleri usulsüzlüklerin ve bunların sonucu ortaya çıkan harcamaların 800 bin lirayı aştığı iddia edilirken, eski Rektör Hüseyin Bağ ve diğer yöneticilerden kaynaklı zararların, ‘ödenmemesi gereken bir maaşın ödenmesi nedeniyle bahse konu hususun şirket zararı olarak değerlendirilebileceği, söz konusu hususta zararın tazminine ilişkin genel hükümlere göre dava vb. süreçlerin başlatılmasında, takdirin Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulunda olduğu, bu konudaki değerlendirme ve işlemlerin Pamukkale Teknokent Yönetici Anonim Şirketince yapılması’ gerektiği yönünde adres gösterildiği bildirildi.

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan ‘Teftiş Raporu’nun Pamukkale Teknokent Yönetici Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’na iletildiği, TEKNOKENT’in uğratıldığı zararının tanzimi için de, yönetim kurulu tarafından konunun öncelikli olarak yargıya taşınması, ayrıca YÖK’e ve bakanlığa da durumun iletilmesi gerektiği belirtiliyor.

pamukkale teknokent te yeni donem gerceklestirilen yonetim kurulu secimi ile basladi

TEKNOKENT YÖNETİMİ NE YAPACAK?

01/03/2021 tarihli, E.2358578 sayılı bakanlık görev yazılarına dayanarak, PAÜ TEKNOKENT’de incelemeler yapan müfettişlerin 11.03.2021 tarihi itibariyle tamamlayarak oluşturdukları rapordan sonra PAÜ TEKNOKENT Yönetiminin ne yapacağı merak konusu olurken, yönetimde bulunan oda başkanlarının zaman geçirilmeden şirketin uğratıldığı zararın tespit edilerek, yargıya başvurunun yapılıp hesap sorulması konusunda ısrarcı olduğu, bu düşünceye Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve diğer yöneticilerin de destek verdiği öğrenildi.

——————————

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Sayıştay ve son olarak bakanlık müfettişlerinin tespitleri sonucu, eski rektör ve ekibinin yasal olmayan bir şekilde kendilerini maaşa bağlayarak ve bazı usulsüz harcamalar yaparak PAÜ TEKNOKENT’i ciddi bir zarara uğrattıkları anlaşılmaktadır.

Bundan sonraki sorumluluk, TEKNOKENT Yönetim Kurulu’nundur. Yani zaman geçirmeden kesin tespitler yapılarak, konu yargıya intikal ettirilmeli ve birilerinin ‘yargı yoluna sonra başvururuz, şimdilik YÖK’e bildirelim yeter’ gibi, bilinçli savsaklama çabalarına kesinlikle prim verilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir