• Güncelleme: 16:57:45 - 18 Şubat 2023
  • Yayınlama: 16:57:43 - 18 Şubat 2023

YÖK Başkanı Erol Özvar, bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlayacağı, nisan ayı başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, uygulamalı programlarda ise öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

Bu açıklamadan sonra Pamukkale Üniversitesi’nde akademik birimler uzaktan ya da yüz yüze eğitim kararlarını açıkladı. PAÜ öğrencileri ise Şifre Haber’in tematik internet portalı olan www.pauburada.com ‘a ulaşarak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve PAÜ yönetimine seslerinin duyurulmasını istedi.

Öğrencilerin bize gönderdikleri sayısız mesajlardan bazılarını yayınlıyoruz.

İşte o mesajlar:


Az önce mailler geldi bölüm başkanı öğretmenlerimize de sorup doğruladık teknoloji fakültesinin tamamen yüz yüze eğitime geçeceği açıklandı, az önce aldığım haberlere göre de eğitim fakültesinden arkadaşlarım da tamamen online eğitime geçmişler. Bu neye göre kime göre karar veriliyor, fakültemizin yarısı belki de kyk da kalıyor, bunu geçtim fakülteden fakülteye öğrenim yönteminin değiştirilmesi eğitimde eşitlik ilkesini ne derece tanıyor? PAÜ’nün bizi mağdur etmeyeceğini ve bu kararın düzenleneceğini düşünüyorum. Teşekkür ederim.


Ben paü mimarlık öğrencisi olarak bu kararın doğru olmadığını düşünüyorum. YÖK başkanı online eğitim olacak dediği için evlerimizi boşalttık iki gün sonra okulun açılacağını söylüyorlar açılacaksa tüm Türkiyede açılmalı. Başkaları okula gitmiyorken biz neden gidiyoruz? Veya onlar neden gitmiyor?


Yana yakıla ev arayan arkadaşlarımın mesajlarını almaktayım, bu kimseler online kararının ardından evlerini başka arkadaşlarımıza teslim etmişlerdi. Görüyorum ki bu sorunu yaşayan çok fazla arkadaşımız mevcut. Kyk da kalamayan, hem de evlerinden olan bu arkadaşlarımız için Paü yönetimi nasıl bir çözüm düşünüyor? Zaten öğrencileri fakültelerine göre ayrıştırdınız, fırsat eşitliğini hiçe saydınız birde tamamen yüz yüze zorunluluğu getiriyorsunuz. Bu sorunu en iyi diğer büyük üniversitelerin de almış olduğu gibi tüm fakültelerde hibrit kararıyla çözebiliriz.


Yükseköğretim kurulu başkanı tüm ülke genelinde üniversiteleri kapatmış bulunmaktadır bunun üzerine Pamukkale üniversitesi bunu dinlemiyerek merkez üniversiteyi kapatıp ilçelerdeki kampüsleri açık bıraktılar sınıfımız da ailesini, yakınlarını kaybedenler var onlar gittiler ve şu an sınıfta kimse olmamasına rağmen sınavları yapıyorlar sizden ricam buna kesin bir karar getirilmesi.


Kardeşim bu nasıl bir sistem? Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? O kadar öğrenci yurtlarından eşyalarını aldı evlerine döndü, evlerini devrettiler. O değil de dil öğrencilerinin de eğitimi yüz yüze olmalı. Bu ayrımı yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Bizleri oyuncak yaptınız…


Fen bilgisi öğretmenliği bölümü öğrencisiyim. Bir çok dersimizin laboratuvar kısmı var ve bizim yüz yüzeyken bu derslere 1 defa dahi devamsızlık hakkımız yok. Yüz yüzeyken 1 defa dahi devamsızlık yapmamamız gereken dersler online ne kadar verimli ve yeterli olabilecek ? Uygulamalı bölümler açılmış, bunlar uygulama değil mi ? Uygulama değil ise bizim derslerimiz neden teorik ve pratik olarak ikiye ayrılıyor ? Mikroskop kullanarak inceleme yaptığımız birçok şey var, yaptığımız deneyler, gözlemler var ve sadece üniversitede bize sağlanacak imkanlarla sağlayabiliriz. Yüksek maliyetli cihazlar. Online iken bizler bu imkanı nasıl sağlayacağız. Üniversitemiz bizi bu teknik imkanlardan dahi mahrum mu bırakacak bir sürü bölümü açarken ? Eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz ! Ya tüm bölümler online olsun, ya da hepsi yüz yüze.


Yurtlarınız depremzedelere tahsis edilecek denildi birkaç gün içerisinde yurdumuza gidip eşyalarımızı aldık, acı hepimizin acısı elbette. 1000-1500 tl ye kadar yol ücretleri ödedik, yurtlarımızda bir gün dinlenmemize dahi izin verilmedi geldiğimiz gibi geri döndük. Ki bekleme şansımız yoktu çünkü eşyalarımız çöp poşetlerine koyulup depolara kaldırılacaktı. Ve şimdi pazartesi bazı bölümlerin açılacağı açıklandı. Maddi olarak otobüs masrafını dahi karşılayamayacak durumda bir çoğumuz. Bizlere de yazık değil mi ?


En azından hibrit modele geçilsin okulun açılmasına 2 gün kalmış evlerimizi boşalttık, kalacak yerimiz yok, eşyalarımızı toparlayıp dönüş sağladık yol da 800 km bazı arkadaşlarım 1000 km nin üzerinden geliyor buna rağmen saçma bir şekilde pazartesi sizi bekleriz deniliyor.


Online dediler her şeyimizi topladık geldik masraf ettik şimdi 3 gün sonra açılacak diyorlar fazlaca mağdur olduk kararın düzelmesini istiyoruz.


PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Yaşanan deprem nedeni ile üniversitelerin online eğitime devam edileceği söylendi bende yabancı öğrenci olduğum için son paramla ülkeme uçak bileti aldım ve yurttan da çıkardılar. Bundan dolayı ben ve bir kaç arkadaşım daha mağduruz. Kira sözleşmesini fesheden arkadaşlarım tekrar aynı fiyata kira bulamıyorlar. Okulumuzun online eğitim kararına devam etmesini istiyoruz. Gereğinin yapılmasını rica ederim.


Bu YÖK ne işe yarıyor o zaman, ne diye açıklama yapıyor. Herkes pılını pırtını topladı memleketine döndü. Çocuk oyuncağımı bu olay dalga mı geçiyorlar. Lütfen sesimizi duyurun.


YÖK’ün öğretmenlik uygulamasının yüz yüze olacağını bildirmesine rağmen PAÜ Eğitim Fakültesinin hala bununla ilgili hiç bir şey açıklamaması da ayrı.


Hocam lütfen sesimizi duyurun. Uzaktan eğitim dediler evimden çıktım memlekete gittim yüz yüze karar aldılar. Ben şu an geri nasıl döneyim, nerede ev bulacağım, bu kararı başta niye almadılar?


Apartta kalan öğrenciler sözleşme feshetti eşyalarını toplayıp herkes memleketine döndü. Şimdi böyle bir karar verilmesi saçma. Acilen bu yanlıştan dönülmesi lazım ve online devam edilmesi gerek. Büyük bir mağduriyet oluşacak. Apartta kalanlar çıktıktan sonra ev bulamazsa daha kötü olacak her şey.


Çok saçma bir karar resmen dalga geçiyorlar. Taa Diyarbakır’dan geldim eşyalarımı almaya bugün de eve vardım. Derslerin başlamasına 2 gün kala da böyle bir açıklama geliyor, aklımızla dalga geçiyorlar galiba.


PAÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde hiç bir uygulamalı ders olmamasına rağmen yüz yüze olması çok saçma. Biz eşyalarımızı topladık mağdur olduk bazı öğrenciler sözleşmelerini alamadı bazılarının depozitolarını vermediler ve tekrar dönemeyeceğiz acil bu karar düzeltilmeli.


Toplamda 3200 km yol yaptım. Eşyalarımı topladım bugün sabah eve döndüm ve 2 gün sonra geri gelin diyorlar bu ne kadar akla mantığa sığan bir harekettir ? Kararın acilen değişmesini mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz.


Bu kadar zaman beklediler çoğu öğrenciyi mağdur ettiler. Sonra bazı fakülteleri açıp bazılarını açmamaları gerçekten bu saçmalığı anlamak mümkün değil.


Hocam bunlar insanların aklıyla dalga mı geçiyor? Evimden çıktım 3 gün önce, şimdi tekrar yeni açıklama üniversiteler açılacak diye tekrardan dönücem ev bulunacak yeni düzen kurulacak öğrenciler ne yapar diye düşünen yok. YÖK açıklaması bir işe yaramıyor heralde herkes ayrı bir devlet olmuş. Sesimizi duyurmanı istiyoruz


Sarayköy kampüsünde yapılacak olan sınavlar için kalmış 3 gün online olacak diye beklerken yüz yüze olduğunu duyurdular. Tüm ilçelerin suçu neydi de merkezi online yaptınız sadece? Türkiye’de online eğitime geçildi ama bizim rektörümüzün kararıymış. Yapmayın ya başka istekleri var mıymış rektör beyimizin?


2 gün önce, uzaktan eğitim için programın açıklanacağını söyleyip bugün de sözde “uygulamalı” bölümleri yüz yüze olarak açıklayıp öğrencileri mağdur ediyorsunuz. Devlete ve cumhurbaşkanına güvenip kiralık evlerini boşaltan ve yurtlarından apar topar kovulan öğrencileri 3 gün sonrasına tekrar gelin diye çağırıyorsunuz. Öğrencilerin barınma yerlerini tekrardan ayarlayabilmeleri için 20 Şubat tarihinin en azından 1 hafta ertelenmesi daha uygun olur.

Mesajı Gönderen: Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi


Daha dün eşyalarımı alıp memleketime döndüm bugün ise kendi bölümüm de olmak üzere bazı fakültelerin yüz yüze olduğunu öğrendim. Bazı fakülteler yüz yüze bazıları uzaktan bu eğitim de eşitliğe uygun mudur.? Ayrıca ev sözleşmesini iptal ettim eşyalarımı getirdim. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum.


Biyoloji bölümü öğrencisiyim derslerimizin yarısı laboratuvar uygulama dersi olmasına rağmen pazartesi günü derslerimiz online bir şekilde başlıyor deneylerimizi nasıl online yapacağımız hakkında hiçbir bilgimiz yok maalesef.


Okulun aldığı kararı yanlış buluyorum her yerde uzaktan eğitim varken ben yüz yüze eğitim almak istemiyorum. Memleketim Giresun ve oraya gelip gitmek hiç kolay değil. Yol parası karşılayacak durumda değilim ve okulun açılmasına iki gün kaldı. Lütfen bu yanlıştan vazgeçsinler.


Bir İİBF öğrencisi olarak çoğu fakültenin yüz yüzeye geçip hala bizimkinin uzaktan olmasını doğru bulmuyorum. Hibrit eğitim istiyoruz, daha fazla öğrencilerle oynansın geleceği yok edilsin istemiyoruz. Bizi mağdur etme PAÜ.


Ben deprem bölgesinde yaşayan birisi olarak depremzedeyim. Ama şu an şunu görüyorum ki kimse yanımızda değil. 2 saat önce online demeleri 1 saat sonra kendi kararlarına göre zorunlu yüz yüze yapmaları bana pek mantıklı gelmiyor. Benim eşyalarım param herşeyim enkazda kaldı ve benim gibi bir çok arkadaşım da aynı şekilde ve bizden okula gelmemiz isteniyor. Ya bari hibrit olsaydıda aynı keza unide ki insanlar hepsi evini boşalttı şu an ev yok hepimiz mağduruz okulun uzaktan eğitim olması taraftarıyım ya da devam zorunluluğu olmasın bir an önce bir açıklama istiyorum.


Arkadaşlar evet bizde mağdur olduk. İlk uzaktan dediler sonra yüz yüze dediler ama evimizi vs boşaltmadık YÖK’ten açıklama gelmeden. Kyk yurtlarında kalanlara lafım yok ama ev tutupta boşaltanlar niye acele ettiniz millet YÖK’ten haber beklemek için bile olsa boşaltmadılar evlerini rektörlüğe açılsın diye yine bizler ısrar ettik ve adamlar ellerinden geldiğince yardımcı oldular şimdi de kapatın uzaktan olsun diyorsunuz .


Eğitim fakültesi öğrencileri olarak; YÖK, staj programları yüz yüze açıklaması yapmasına rağmen, eğitim fakültesi dekanı staj online olacak dedi. MEB yüz yüze eğitim verirken staj nasıl yüz yüze olacak. Lütfen duyurun. Staj yüz yüze olmalı!!!


Hatay’dan Mersin’e gelip bilmediği bir yerde kalan depremzede arkadaşım uygulamalı dersimiz olmasına rağmen derslerin online yapılması kararına tepki gösteriyor. Bu kararlar sadece akademik birimlerin canının ne istediğine bağlı olarak alınıyor. Daha da komik ve içler acısı olan ise aynı bölümün 2 yıllığının yüz yüze açılması. Lisans öğrencilerinin suçu barajı geçebilmesi mi gerçekten?


Hocam 2 gün önce bütün eşyalarımızı topladık bugün haber geliyor okul yüz yüze diye hiç bir uygulamalı dersimiz olmamasına rağmen pazartesi derse çağırıyorlar. Lütfen bu karar değişsin çok mağdur oluyoruz sesimizi duyun.


Yurtlardan çıkıldı apartlar kapatıldı eşyalar alındı 20 Şubat yüzyüze eğitim dediler. Bu saçmalıktan lütfen vazgeçsinler. Öğrenci mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.


Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bugün derslerin yüz yüze ve 20 Şubat’ta yapılacağına dair bir açıklama yaptı. Bizler apartopar yurtlardan ayrıldık. Bir sürü arkadaşım ev taahhütlerini iptal etmişler. 2 gün kala böyle bir karar alınması bizi mağdur etti.


İnsanları anlamak gerçekten güç. Ya ne aceleniz vardı da pılınızı pırtını topladınız, kira sözleşmenizi feshettiniz. Yurtta kalan arkadaşların hakkıdır itiraz etmek çünkü zorunlu olarak çıkarıldılar. Fakat evde kalan arkadaşların itiraz hakkı yok bu ülkede bu işler hep böyle oldu. Acele acele karar verirsen mağdur olursun. Böyle insanlar online olsunda bedavadan ders geçeyimciler bence. Okulum verdiği tek yanlış karar yine ACELEYLE 20sinde başlatmak oldu. İnsanlara en azından bir hafta süre verilebilirdi.


Pamukkale Üniversitesi Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun da online eğitim olmasını istiyoruz. Daha dün eşyalarımızı topladık döndük 1 gün sonra da 20 şubatta bekleriz diyolar. Uzaktan eğitim olmasını istiyoruz o kadar masraf yaptık tekrar nasıl dönelim çocuk oyuncağı mı bu?


Onca kişiyi yurtlardan boşaltıp onca öğrenci mağdur ettiniz şimdide eğitimi yüz yüze yapmaya karar veriyorsunuz onca masrafımızı kim ödeyecek ve elinde durumu olmayan nasıl tekrar gelecek eşit yapın eşitsizlik var !!..


Bir çok fakülte yüzyüze eğitime geçerken biz neden online olarak görmek zorundayız anlamış değilim bizim farkımız ne tam olarak yüzyüze eğitim almak hepimizin hakkı İİBF içinde aynı yüz yüze kararının verilmesi gerektiğini düşünüyorum.


PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE;

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın 17.02.2023 tarihli açıklamasına göre derslerin uygulamalı olduğu bölümlerde yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiştir. Üniversitemizde bu nedenle mühendislik ve teknoloji fakülteleri gibi birçok fakültede 20.02.2023 itibariyle yüz yüze eğitime geçilecektir. Bizler Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri olarak uygulamalı ders içeriğine sahibiz. Birçok üniversitede Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim gören bir bölümüz. Bölümümüzde teknik ve uygulamalı kısımlar geniş bir spektrumdadır. İktisadi kısmının yanında Bilgisayar Bilimleri ile içli dışlı olması sebebi ile online eğitimin yeterince katkı sağlamayacağını biliyoruz. Bu nedenle derslerimizi yüz yüze olarak almak istiyoruz. Dolayısıyla bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve yüz yüze eğitime geçilmesini talep ediyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencileri

Mesajı Gönderen: Yönetim Bilişim Sistemleri 1. sınıf öğrencisi


Üniversite ikiye bölünmüş durumda, bu fikir sadece bana saçma gelmiyor. Ben eğitimin online olarak kimseye fayda getireceğini düşünmüyorum. Online derslerde bişey anlayamıyoruz tam olarak öğrenemiyoruz. Ben yüz yüze olmasından yanayım ama tabi bu kararı başta verseniz daha iyi şimdi birçok öğrenci evlerden yurtlardan çıkmış mağdur durumda. İsteyenler yüz yüze istemeyenler online olsun.


Çeşitli fakülteler uygulamalı dersler için yüz yüze eğitime geçti ama yönetim bilişim sistemleri uygulamalı dersler ağırlıklı olsada iibfde olduğu için yüz yüze olmayacak.

Mesajı Gönderen: Yönetim Bilişim Sistemleri 1. sınıf öğrencisi


Ben Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü öğrenciniz, okulumuzun geçtiğimiz günlerde aldığı uzaktan eğitim kararı sonrası ben ve benim gibi çoğu öğrenci arkadaşım evlerimizi-yurtlarımızı boşaltıp memleketlerimize dönmüşken bugün alelacele alınan yüz yüze eğitim kararı bizi maddi açıdan da manevi açıdan da mağdur ediyor. Öğrenciler olarak yeni bir ev tutma masrafı içinde bulunduğumuz şartlarda gerçekten çok zorlu ve çoğu öğrencimizin de ben gibi yurtlarda kalma hakkı yok. Diğer okullarda bizim bölümümüz online eğitim olarak açılırken(uygulamalı dersimiz yok)bizde alınan yüz yüze kararı sadece biz öğrencileri mağdur etmiştir. Biz öğrenciler olarak bu kararın yeniden değerlendirilmesini sizlerden rica ediyoruz. Lütfen kimsenin mağdur olmayacağı ortak bir çözüm yolunda (isteğe bağlı online-yüz yüze) bize seçme imkanı vermenizi sizlerden rica ediyoruz. Lütfen bizi mağdur etmeyin.

Mesajı Gönderen: Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü 1. sınıf öğrencisi


Üç dört gün önce apar topar yurttan gidip eşyaları aldım. Şimdi de herkese uzaktan eğitim kararı varken PAÜ bize yüz yüze eğitim yapacakmış. Bravo PAÜ, ODTÜ’den İTÜ’den iyisiniz ülkenin size ihtiyacı vardı devam edin eğitime…

Mesajı Gönderen: Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi


Fakültemizde bir dersimizi güz dönemi boyunca online aldık ve yüzyüze aldığımız derslerdeki verimi almadık bir çoğumuz. Sözel bir bölüm uygulamalı ders yok fakat önemli ve zor bir bölüm de. Bazı bölümlerin uygulanmalı dersleri yokken yüzyüze olduğu açıklandı. KYK da bize de yer olduğunu düşünüyoruz lütfen bir an önce değerlendirilsin isteğimiz.

Mesajı Gönderen: Hukuk 1. sınıf öğrencisi


Pandemi döneminde 1.5 yılımı uzaktan eğitimle kaybettim sistem çökmeleri, evdeki sorumluluklar, motivasyon bozukluğu gibi daha birçok sorun oldu. Okulun yüzde 80 fakülteleri yüz yüze oldu. Bu nasıl bir adaletsizlik ayrıca açılış tarihine 2 gün var bu insanlar yurtlarından çıkış yaptı apartlarını sattı. Şimdi 2 günde bu insanlar nasıl yerleşecek böyle bir sistem yok. PAÜ duy sesimizi martta okulları yüz yüze aç en azından yerleşmemize zaman ver. Uzaktan eğitim olmuyoR sistem direkt çöküyor hiç bir verim alamıyoruz duy sesimizi. Bir kere de öğrencilerin yardım çığlıklarını duy!!!

Mesajı Gönderen: ÇEKO 4. sınıf öğrencisi


Hocam iyi günler ben ….mühendisliği … öğretim öğrenciniz. Okulumuzun geçtiğimiz günlerde aldığı uzaktan eğitim kararı sonrası ben ve benim gibi çoğu öğrenci arkadaşım evlerimizi-yurtlarımızı boşaltıp memleketlerimize dönmüşken bugün alelacele alınan yüz yüze eğitim kararı bizi maddi açıdan da manevi açıdan da mağdur ediyor. Öğrenciler olarak yeni bir ev tutma masrafı içinde bulunduğumuz şartlarda gerçekten çok zorlu ve çoğu öğrencimizin de ben gibi yurtlarda kalma hakkı yok. Diğer okullarda (Uşak uni. Celal Bayar uni.) bizim bölümümüz online eğitim olarak açılırken bizde alınan yüz yüze kararı sadece biz öğrencileri mağdur etmiştir. Biz öğrenciler olarak bu kararın yeniden değerlendirilmesini sizlerden rica ediyoruz. Lütfen kimsenin mağdur olmayacağı ortak bir çözüm yolunda (isteğe bağlı online-yüz yüze) bize seçme imkanı vermenizi sizlerden rica ediyoruz. Lütfen bizi mağdur etmeyin.


Mühendislik fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim eşyalarımı apar topar toplattırıp bizi aradılar yurtları boşaltın diye şimdi ise açılmasını söylüyorlar. O kadar yol parası verdim eşyayı taşıdım. Online denildiği için sistemimi kurmaya çalıştım. Şimdi 2 gün kala yüz yüze denilmesi ne kadar etik?


Eğitim fakültesi öğrencilerinin mağduriyeti! Yök’ün almış olduğu karar kapsamında eğitim fakültesinde öğretmenlik zorunlu stajımızda yüz yüze eğitim yasal hakkımız olmasına rağmen online kararı alındı. 4.sınıf olmamıza ve zorunlu stajın dışında bireyle psikolojik danışma gibi önemli bir uygulama dersimiz olmasına rağmen böyle bir kararın alınmış olması yetersiz bir eğitim ile mezun olmamızın önünü açmaktadır. Bu kararın tekrar değerlendirilmesini rica ediyorum.


İİBF işletme öğrencisiyim yurttan hakkım bittiği için çıkmak zorunda kaldım evden sadece sınavlara geliyorum ve devam sorununu hocalarla konuştum fakat eğer yüz yüze olursa kalacak hiç bir yerim yok. Lütfen eğitim online devam etsin ev tutacak durumumuzda yok. Sayın rektörümüz lütfen online devam edelim. Bir çok arkadaşımız da evini yurdunu boşalttı eğer yüz yüze olursa daha çok mağduriyet yaşanacak. Psikolojik olarak da etkilendik ya da hem online hem de yüz yüze olsun.



Öğrenci Mesajları” bölümünde PAÜ öğrencilerinden gelen mesajları yayınlıyoruz. Sizlerde mesajlarınızı BURAYA tıklayarak ulaştırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir