• Güncelleme: 19:06:44 - 5 Haziran 2022
  • Yayınlama: 19:06:43 - 5 Haziran 2022

16-20 Mayıs tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi’nde(PAÜ) gerçekleştirilen ‘PAÜ Bahar Şenlikleri’nde sahne alan sanatçılardan biri olan Ceylan Ertem’in, ‘Zalım’ isimli şarkısını anons ederken söylediklerinin AK Parti çevrelerinde rahatsızlığa yol açtığı, hatta öğrenci faaliyetlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç’ın da bu nedenden dolayı istifa etmek zorunda kaldığı iddia edildi.

KRİZ ‘GELİYORUM’ DEDİ…

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Bahar Şenliği Konserleri’nin 17 Mayıs tarihindeki sahne alan sanatçılardan biri de Alternatif Rock ve Caz Müziğinin güçlü seslerinden biri olan Ceylan Ertem’di…

pau senlik manset

Coşkulu bir kalabalığa şarkılarını seslendiren Ceylan Ertem’in, ‘Aşık Mahsuni’ye ait’ ‘Zalım’ şarkısını anons ederken “Çok yakın zamanda, umarım kurtulacağımız bütün zalımlara gelsin bu şarkı!” diyerek şarkıya giriş yapması binlerce öğrenci tarafından alkışlanırken, bu konserlerin destekçisi durumunda olan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ile ev sahibi PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, özellikle de PAÜ’deki Ak Parti yanlısı öğrenci kulüpleri üyelerinden ve bazı sosyal medya hesaplarından tepkiler yükseldi.

KONSER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

ÇİÇEK VERİRKEN, ZALIMLARIN KİM OLDUĞUNU DA SORMUŞ MUDUR?

TWEET ALINTI

PAÜ çevreleri tarafından yakından takip edilen ve paylaştığı tweetlerin doğruluk payının yüksek olması nedeniyle ciddi rağbet gören  @Dirilis__TR adlı hasap, bu konuyla ilgili ilk tepkiyi gündeme getirenlerden biri oldu.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, Sanatçı Ceylan Ertem’e çiçek verdiği fotoğrafları paylaşan sosyal medya kullanıcısı Diriliş_TR, altına da şunları yazdı:

“Sayın Rektör Ahmet KUTLUHAN umarım teşekkürlerini sunup çiçek verirken ZALIMLAR’ın kim olduğunu da sormuştur Ünlü Müzisyen Ceylan ERTEM’e!”

AK GENÇLİK, RAHATSIZLIĞINI PARTİ YÖNETİCİLERİ ULAŞTIRMIŞ…

PAÜ bünyesinde faaliyetini sürdüren ve Ak Parti yanlılığıyla bilinen bazı üniversite gençlik kulübü üyelerinin de, Sanatçı Ertem’in “Çok yakın zamanda, umarım kurtulacağımız bütün zalımlara gelsin bu şarkı!” şeklindeki sözlerinin, cumhurbaşkanına ve iktidar partisi Ak Parti’ye yönelik olduğuna kanaat getirdikleri, bu nedenle de durumu parti yöneticileri ile AK Partili bazı milletvekillerine ilettikleri, hatta tepki olarak sanatçıya parasının ödenmemesini ve bu ismi sanatçı listesine yazanlar hakkında da gereğinin yapılmasını talep ettikleri, gelen kulis bilgileri arasında.

CEYLAN ERTEM’DEN SES ÇIKMADI…

Yaşanan gelişmeler üzerine, Şifre Haber olarak konserde söylediği sözlerin hedefinin kimler olduğunu ve ücretinin ödenip ödenmediğini öğrenmek için Sanatçı Ceylan Ertem’le temas kurmak için menajeri Müge Sözen’le irtibata geçmek istedik. Müge Hanımın telefonuna çıkan sekreteri Elif hanıma, kendisiyle görüşmek istediğimizi iletmemize rağmen ne yazık ki geri dönüş olmadı.

Öte yandan, haber yayına hazırlandığı ana kadar PAÜ’nün ilgili birimi tarafından, sanatçıya henüz ödemenin yapılmadığı bilgisine ulaşıldı.

FATURA REKTÖR YARDIMCISI KISAÇ’A MI KESİLDİ?

Diğer taraftan PAÜ’nün, öğrenci faaliyetlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı ve Bahar Şenlikleri Komitesi’nin en üst düzey sorumlusu durumunda olan Prof. Dr. İbrahim Kısaç’ın, önceki gün rektör yardımcılığı görevinden istifa etmesinin, ortaya atılan iddialarla bağlantılığı olduğu ileri sürüldü.

rektor kisac
REKTÖR YARDIMCISI İBRAHİM KISAÇ( ARKADAKİ AÇIK RENK MONTLU), REKTÖR KUTLUHAN’LA BİRLİKTE, ŞENLİK ÖNCESİ STANTLARI GEZERKEN…

Konuyla ilgili kendisini aradığımız Prof. Dr. İbrahim Kısaç, istifa etme gerekçesinin, sanatçı Ceylan Ertem’le ilgili olmadığını, tamamen kişisel nedenlere dayandığını belirterek “ Bu iddialar benim de kulağıma geldi. Bahar şenlikleri, öğrenci faaliyetlerinden sorumlu bir rektör yardımcısı olduğum için tamamen benim sorumluluğum altında gerçekleştirildi. Sanırım bu nedenle de, istifa gerekçemi buna yorumlayanlar çıkmış olabilir. Ama hiç alakası yok. Ben akademik çalışmalarıma daha çok zaman ayırmak için, bu idari görevimden istifa ettim. Altında başka bir şey aranmasına da gerek yok” diye konuştu.

SANATÇI CEYLAN ERTEM’İN KONSERDE SÖYLEDİĞİ AŞIK MAHSUNİ’NİN ‘ZALIM’ ADLI ESERİNİ, KENDİ SESİNDEN DİNLEMEK İSTERSENİZ, AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir