• Güncelleme: 17:15:04 - 21 Nisan 2021
  • Yayınlama: 17:15:04 - 21 Nisan 2021

Kısa çalışma ödeneği Covid 19’un olumsuz etkisini azaltmak için geçen yıl Nisan ayından bu yana ödeniyordu ve 31 Mart itibariyle son verilmesine karşın ödeneğin uzatılması gerektiğini her fırsatta dile getiren Keçeci, kısa çalışma ödeneğinin Haziran ayı sonuna kadar uzatılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Son dönemde çalışma dünyasından arka arkaya gelen ‘Kısa Çalışma ödeneği uzatılsın’ taleplerine, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de katılmıştı. Söz konusu uygulamanın süresinin uzatılması isteniyordu. Konuyla ilgili son dakika açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneğiyle ilgili olarak; “Tüm sektörler için geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs, Haziran’ı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık. Turizm sektöründe Mayıs’ta sona erecek KDV indirimlerinin Haziran sonuna kadar devam etmesine karar verdik.” dedi.

Konuyla ilgili Bloomberg HT’ye telefonla bağlanarak görüşlerini aktaran Keçeci, “Covid19 ile mücadele ettiğimiz bu günlerde her fırsatta işveren ve işçi için çok önemli olduğunu vurguladığımız kısa çalışma ödeneğinin Haziran sonuna kadar uzatıldığını Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla öğrendik. Bu güzel haber sanayiciler için olduğu kadar pandemi nedeniyle işleri aksayan ticaret ve hizmet sektörleri için de gerçekten önemli bir karar.” dedi.

Mujdat Kececi
MÜJDAT KEÇECİ/DSO BAŞKANI

Keçeci, “Piyasanın şu andaki ekonomik durumunu çok iyi biliyoruz. Ayrıca pandeminin de yarattığı tedbirler açısından KOBİ niteliğindeki şirketlerin durumlarını görüyoruz. Bunlarla ilgili olarak da işçinin durumunun da gerçekten vahim olduğunu hepimiz biliyoruz.  Dolayısıyla dramatik birtakım olayları yeniden yaşamamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak da sanayi odaları başkanları olarak da kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar devamının ülke açısından yararlı olacağını öngördük. Zira bu paranın da işsizlik ödeneğinden ödeniyor olması, işverenlerin de burada katkısının olduğu bir fondan ödeniyor olması bizim talebimizi haklı çıkarıyor. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki kanaati ve bu noktadaki hassasiyetiyle süreyi uzatması bence güzel bir haber.” diye konuştu.

 İşçi ve işveren açısından bir mutluluktur diye düşünüyorum diyen Keçeci, “Son verilere göre kısa çalışma ödeneğinden yararlanan çalışanların sayısı 1 milyon 300 bin. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasıyla birlikte bu insanlar en azından Haziran ayının sonuna kadar işsiz kalmayacak. Temennimiz ilerletilen süreler kadar geçen sürede bu virüs belasını üzerimizden atmamız. Umarım sıkıntılı süreci bir an önce atlatarak normalimize döneriz.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir