• Güncelleme: 22:51:52 - 5 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 22:51:52 - 5 Mayıs 2020

ŞİFRE HABER tarafından gündeme getirilen ‘bank boyama’ skandalına, bir tepki de CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’dan geldi. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol’a seslenen Sancar “Kataloglardaki, Şişli Belediyesinin ismini silme talimatını kimden aldın” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına, Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından bastırılan “Denizli’nin Kalem İşi Camileri” isimli kitapta yer alan Çivril İlçesi’ndeki Savranşah Camii’nin önündeki, Şişli Belediyesi’nin ismini taşıyan banklar krize neden olmuş, durumdan rahatsızlık duyan valilik yetkililerinin talimatıyla,  kitabın 22. sayfasındaki  ‘Şişli Belediyesi’ yazan bankların fotoğrafı, kitap basıldığı için, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tek tek elle boyattırılarak dağıtıma verilmişti. Şifre Haber tarafından ortaya çıkarılan bu olaya, ilk tepkiyi,  yıllar önce, o bankları camiye getirten, CHP’nin dönemin Çivrilli Genel Sekreteri Adnan Keskin “ Yürek acıtan bir durum. Bu neyin hazımsızlığı” demişti.

İlk haberi okumak için, fotoğrafa tıklamanız yeterli…

BANNER
SANCAR: SANA O TALİMATI KİM VERDİ? 3

BÖYLE REZALET GÖRÜLMEDİ…

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

 “Böyle bir rezalet görülmemiştir. Bu nasıl bir kin, nasıl bir nefrettir ki belediyemizin adının yazdığı bankın üzerini bile karalama gafletine düşüyorsunuz. O kadar acemice boyanmış ki; tüm kataloglarda sonradan boyandığı belli oluyor. Şişli Belediye Başkanımız Muharrem Keskin de olaydan duyduğu üzüntüyü tarafımıza iletti. Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol çıkıp, derhal kendisine bu talimatı verenleri açıklasın. Bir gecede onu o makama getirenler mi bu talimatı vermiştir?” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...