• Güncelleme: 20:00:08 - 29 Haziran 2020
  • Yayınlama: 20:00:08 - 29 Haziran 2020

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, PAÜ tarafından yapımı gerçekleştirilen PAÜ Pamukkale FTR Hastanesi’nin zamanında bitirilmemesine tepki göstererek “Karahayıt FTR Hastanesi’nin bu kadar zamandır faaliyete geçememesi sadece ekonomik koşullar nedeniyle değil, olsa olsa sorumluların yeteri kadar azimli, istekli ve kararlı olmamalarından kaynaklanmaktadır”dedi.

gazi murat şen
ŞEN, REKTÖRE SORDU: NE ZAMAN BİTECEK? 5

Konuyla ilgili tepkisini, yazılı bir basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaşan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, şu görüşlere yer verdi:

“Kentimizin asırlardır taşıdığı, sağlık kenti olma özelliğini günümüzde yeniden canlandıracağına inandığımız, Karahayıtbölgesinin kentsel dönüşümünü ve sağlık turizm kenti olmasına katkı sağlayacak olan Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, neden bir türlü açılışı ilan edilen tarihlerde bitirilmiyor.

NİSAN AYINDA BİTECEKTİ…

2011 yılında bütçeden ilk ödeneği gelen, 2017 yılı Ağustos ayında inşaatına başlanan ve son olarak, Pamukkale Ünivesitesi rektörü tarafından 17 Haziran 2019 da yapılan basın açıklamasında 10 ay sonra 2020 Nisan ayında turizm bölgesi Karahayıt ta Sağlık turizminin hizmete gireceği planlandığı açıklanan PAU Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı hala devam etmektedir.

ftr hastanesi
ŞEN, REKTÖRE SORDU: NE ZAMAN BİTECEK? 6

Pamukkale travertenleri, Hierapolis antik kenti, Antik havuzun günümüzdeki varlığını ne kadar çok önemsiyorsak, ne kadar çok yaşatmak istiyorsak, hastanenin varlığını ve kentimize katacaklarını da o kadar çok önemsiyoruz.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ…

Ancak bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hastane inşaatının bitmesi ve faaliyete alınması sürekli erteleniyor, en iyi şartlarda, ödenek olduğu takdirde tam teşekküllü olarak açılmasına bir yıla yakın süre olduğuna inandığımız, fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi açılışının ertelenmesi sağlık turizm  kenti olma hayallerimize sürekli olarak zaman kaybettiriyor.

ftr rektör
ŞEN, REKTÖRE SORDU: NE ZAMAN BİTECEK? 7

SORUMLULAR KARARLI DEĞİL…

Pandemi döneminde de gördük ki ülkemizin kaynakları 45 günde 1000 yataklı, tam teşekküllü bir salgın hastanesini faaliyete alabilecek kadar güçlüdür.

Karahayıt FTR hastanesinin bu kadar zamandır faaliyete geçememesi sadece ekonomik kısıt koşullar nedeniyle değil, olsa olsa sorumluların yeteri kadar azimli, istekli ve kararlı olmamalarından kaynaklanmaktadır.

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ…

Tarihi ve kültürümüzü koruma anlamında oluşan kamuyu ve örgütlenme bilincinin, hastane konusunda da gelişmesini, kent olarak daha gür bir ses çıkarılması gerekliliğine inanıyoruz.

Denizli’nin ideallerini gerçekleştirmesi için gerekli olan mali yeteneği, teknik yeteneği, örgütlenme yeteneği ve kültürel birikimi vardır, tamdır. Hastane konusunda ise kanuni ve bürokratik imkanların varlığı için Sayın Rektörün, Sayın Millet Vekillerinin daha fazla kararlılığı şehrimiz için elzemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...