• Güncelleme: 15:33:24 - 26 Şubat 2022
  • Yayınlama: 20:53:51 - 25 Şubat 2022

SEVAL UYSAL/HABER-YORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi üzerine Denizli programını yarıda keserek Ankara’ya döndüğünü biliyorsunuz. Geride günlerce süren hummalı çalışmalar, yapılamayan toplantılar, açılışlar ve temel atma törenleri kaldı. Bir de günlerce konuşulacak kulisler ve izlenimler kaldı. Genel çerçeveyi basından öğrendiniz, ben size toplantının detaylarını ve hiçbir yerde yazılmayan satır aralarını aktaracağım.

Başlayalım;

WhatsApp Image 2022 02 25 at 15.41.12
Seval Uysal, Kılıçdaroğlu'nun Ardından Yazılmayanları Kaleme Aldı... 6

Kılıçdaroğlu’nun yoğun programından geride kalan esnaf ziyareti ve Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılan STK, oda temsilcisi, kanaat önderi ve muhtarları kapsayan geniş katılımlı toplantı var. Benim notlarım da elimizde tek kalan buluşma MKM’ye ait. Sonrasında yapılacak olan açılış, temel atma, kadın ve gençlik buluşmasının iptal olduğunu biliyorsunuz. Teşkilat ve özellikle belediye başkanları için büyük hayal kırıklığı bu. Belediye başkanlarının genel başkanın programı yarıda keserek, apar topar Ankara’ya döneceğini MKM’de öğrendiğini düşünün. Günlerce yapılan hazırlıklar, hummalı çalışmalar, 400 günlük icraatlarını anlatacak brifingler ve her bir başkan için hazırlanmış10’ar dakikalık tanıtım filmleri hepsi bir başka zamana kaldı.

MKM’deki toplantı zamanlama nedeniyle aradan sıyrıldı. Üstelik en geniş ve en kapsamlı kesimlere hitap etmesi nedeniyle iptali de sanırım pek söz konusu olamazdı. Nitekim; meslek odaları, STK, muhtarlar ve kanaat önderleriyle yapılan bu buluşma Kılıçdaroğlu’nu en geniş toplumsal kesimlerle bir araya getirerek, özellikle günlerce can hıraş çalışan, tek tek dolaşan, birebir davette bulunan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve il teşkilatının maksadı da hasıl olmuş oldu.

YELPAZE GENİŞLEMİŞ

MKM’deki katılımcı profili CHP ağırlıklı isimlerdi. Ancak AKP’ye yakınlığı ile bilinen iş insanları da toplantıya geldi. STK ve meslek odaları temsilcileriyle, muhtarlar da yoğun ilgi gösterdi. 750 kişilik salon doldu, salonun kenarlarında yığılmalar oldu, koridorlar da ağzına kadar doldu.

WhatsApp Image 2022 02 25 at 15.38.12
Seval Uysal, Kılıçdaroğlu'nun Ardından Yazılmayanları Kaleme Aldı... 7

Kimler kimler vardı derseniz? Gözüme çarpan isimler şunlar: İş dünyası; Gökhan Tekstil’in sahibi Ahmet Gökşin, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kadir Uslu, İşadamı Derya Baltalı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Musa Çelikkol, DESİAD Başkanı İbrahim Şenel, DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, DESİAD üyesi İlker Başkaya. Meslek Odalarından; Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel, İMO Başkanı Nigar Hüyük, Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, Peyzaj Mimarları Odası il temsilcisi Aynur Akdaş. Muhtarlar arasında; İncilipınar muhtarı Kadir Göksu, Atalar muhtarı Fatma Yıldız, Altıntop Muhtarı  Tülay Sücüllü, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Tamer Nalcı’yı gördüm.

WhatsApp Image 2022 02 25 at 15.40.00
Seval Uysal, Kılıçdaroğlu'nun Ardından Yazılmayanları Kaleme Aldı... 8

KILIÇDAROĞLU’NUN BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ Mİ?

Geliyorum Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına; Rusya-Ukrayna savaşına dair düşüncelerini, hükümetin tutumuna karşı eleştirilerini ve CHP iktidarında yapacakları ilk 9 maddeyi haber sitelerinde okumuş olmalısınız. Ben zaten size bunları değil, hiçbir yerde yazılmayanı aktaracağım. Kılıçdaroğlu’nun Denizli büyükşehir belediye başkan adayı tarifini…

Kılıçdaroğlu diyor ki;

DENİZLİ’DE TURİZMİN NE OLDUĞUNU BİLEN BİR KİŞİNİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLMASI LAZIM…

 “Denizli kendi dinamikleriyle büyüyen güzel bir kentimiz. 140’ın üzerindeki ülkeye ihracat yapan, tarımı, sanayisi, güzel doğası ve köklü tarihi var. O tarihin öngördüğü turizmi var mı? Hayır yok! Olması lazım. Onun için açık ve net söylüyorum.  Kentte turizmin canlanması için, turizmin ne olduğunu bilen bir kişinin büyükşehir belediye başkanı olması lazım. İnşallah o günler de gelecek. Göreceksiniz Denizli turizm alanında da çok büyüyecek”

WhatsApp Image 2022 02 25 at 15.38.59
Seval Uysal, Kılıçdaroğlu'nun Ardından Yazılmayanları Kaleme Aldı... 9

Şimdi bu sözlerin arkasında ne var? genel başkanın adayı belli mi, teşkilat bunu nasıl okuyacak? Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Son olarak bitirmeden, Kılıçdaroğlu DESİAD Başkanı İbrahim Şenel’in 500 Büyük Firması Ödül Töreninde Denizli sanayisinin durumunu anlatan konuşmasına atıfta bulunarak onun sözleri üzerinden Türkiye’deki durumu özetledi. Önceki seçimde adı büyükşehir adaylığı için geçen Şenel’e yapılan bu atıf da ilginç bir tesadüf olmasa gerek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir