• Güncelleme: 21:15:28 - 12 Mart 2023
  • Yayınlama: 14:13:05 - 12 Mart 2023

ŞİFRE HABER/Büyük deprem felaketinin ardından, Hatay’a koordinatör vali olarak görevlendirilen Denizli Valisi Ali Fuat Atik, çok yakınlarından sakladığı, Denizli’de bile çok az kişinin bildiği kanser tedavisine rağmen bir saniye bile tereddüt etmeden, bahane üretmeden işinin başından ayrılmadı.

YAZMAYIN DİYE RİCA ETMİŞTİ…

Deprem felaketinden aylar önce, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen detaylı bir kan tahlili sonucu durumundan şüphelenilen ve ardından kolon kanseri teşhisi konulan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, konudan haberi olup kendisini arayan Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’e rahatsızlığını doğrulamıştı.

Vali Atik, Öztürk’e teşhis süresi hakkında da bilgi vermiş ve şöyle konuşmuştu:

“Bülent bey duyumunuz doğrudur.  Denizli Devlet Hastanesinde bir laboratuvar bölümünün açılışına gitmiştim. Oradaki doktorların ısrarıyla detaylı bir kan tahlili yaptırdım. Hemen sonuçları ilettiler. Kan değerlerimin birinden endişe ettiler ve bağırsaklarımla ilgili detaylı bir araştırma yapılmasının uygun olacağını bildirdiler.

Ben de üniversite hastanemize gittim. Bazı film ve tahlillerden sonra bağırsaklarımda bir kitle teşhis edilince, kanser olduğumu öğrendim. Tedavi sürecim başladı. Tesadüfen çok erken teşhis edildiği için şanslıyım. Sizden çok rica ediyorum kimse duymasın, yazılıp çizilmesin. Çok şükür ayaktayım ve görevimin başındayım” demişti.

GÖREVLENDİRMENİN İLK HABERİNİ VERMİŞTİK…

Depremden hemen sonra, başka bir konu nedeniyle Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk tarafından aranan Vali Atik, deprem bölgesindeki Hatay iline koordinatör vali olarak atandığını ve hemen yola çıktığını belirtmiş, kendisine hastalığı anımsatılınca da “Bülent bey; oradaki binlerce can parçamız kan ağlarken, bize hastalığımızı bahane etmek yakışmaz” demiş, Şifre Haber de sadece ‘Vali Atik Koordinatör Vali olarak atandı’ haberini yapmakla yetinmişti.

DAHA FAZLA SAKLAYAMADI…

Deprem bölgesinde gece gündüz çalışmaya başlayan Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in bu durumu, CNN Türk Muhabiri Fulya Öztürk ’ün paylaşımıyla ortaya çıktı.

Öztürk, Vali Atik ile birlikte fotoğraf paylaştı ve şu notu paylaştı:

“Git diyorlar. Gitmem diyor… Fotoğraftaki kişi Denizli Valisi Ali Fuat Atik. Kanser hastası. Vali, Hatay’a koordinatör vali olarak görevlendiriliyor. Her şey ortaya çıkıyor. Boynuna taktığı kemoterapi şişesiyle çalışıyor. Yeri geliyor konteynerde kemoterapi alıyor. Fotoğraf ısrarlarım sonucu çekildi ve kırmadı beni. Haberinizi yapmak istiyorum dedim. Yaptım. Anlattı… Gitmiyorum dedi. Doktorları da dinlemiyor.”

İŞTE CNN TÜRK’TEKİ O RÖPORTAJ…

VALİ ATİK’İN, CNN TÜRK’TE FULYA ÖZTÜRK’LE YAPTIĞI RÖPORTAJ… ‘

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir