• Güncelleme: 21:10:18 - 4 Ocak 2021
  • Yayınlama: 21:10:18 - 4 Ocak 2021

Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren ve Türkiye’de bilişim teknolojileri alanında adını duyuran Netinternet Şirketi, Pamukkale Üniversitesi’nin internet alt yapısı alanındaki tüm eksiklerini hiç bir ücret talep etmeden karşılayacak.

Yaklaşık bir buçuk aydır devam eden çalışmalar sonunda Pamukkale Üniversitesi’nin internet erişiminde yaşanabilecek herhangi bir hata, arıza durumunda tüm internet erişimi Netinternet üzerinden kesintisiz çalışmaya devam edecek. Üniversitenin yeni internet erişiminin mevcut kapasitesi ihtiyaç halinde saniyeler içerisinde 40 kata kadar arttırılabilecek. Netinternet, yıllık değeri yaklaşık 150 bin lira değerinde olan bu hizmeti Pamukkale Üniversitesi’ne hibe etti.

Denizli’nin en değerli markası, ilim irfan yuvası, başarılı profesörleri ve akademisyenleriyle son dönemde sürekli göğsümüzün kabarmasına sebep olan Pamukkale Üniversite’mize internet erişiminde ve siber saldırılarda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için Netinternet olarak hizmet vermeye başladıklarını duyuran Netinternet Şirketi CEO’su Osman Makal, süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı:

WhatsApp Image 2021 01 04 at 19.42.33
OSMAN MAKAL/NETİNTERNET

“Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile birlikte uzaktan eğitime geçilmesi ile üniversite internet ağının kesintisiz çalışmasının büyük bir önem arz ettiği bu dönemde yaklaşık 53bin kayıtlı öğrencimizin üniversitenin Eğitim Destek Sistemi’ne sorunsuz ulaşmasını sağlayacak çok önemli işlere imza attık. 

YILLIK DEĞERİ YAKLAŞIK 150 BİN TL SERVİSİ/HİZMETİ ÜNİVERSİTEMİZE HİBE ETTİK…

Yaklaşık bir buçuk aydır devam eden çalışmalarımızın sonunda artık üniversitemiz internet erişimini sadece Ulaknet’den değil, çok operatörlü bir yapıda Netinternet’den de almaktadır. Ulaknet’de yaşanabilecek herhangi bir hata, arıza durumunda tüm internet erişimi Netinternet üzerinden kesintisiz çalışmaya devam edecektir.

Üniversite’nin yeni internet erişiminin mevcut kapasitesi ihtiyaç halinde saniyeler içerisinde 40 kata kadar arttırılabilmektedir. 

Yeni internet bağlantısı üzerinden sunulan 2.000 Gbps’e kadar koruma sağlayan Anti-DDoS servisimiz ile üniversite ağına gelebilecek tüm volumetrik DDoS siber saldırılarına karşı koruma sağlanmaya başlanmıştır.

Ayrıca üniversite eğitim destek sistemi tamamen Pamukkale Teknokent bünyesinde, Netinternet tarafından geliştirilen %100 yerli Netinternet WAF (Web Application Firewall) servisi tarafından korunmaya başlanmıştır. 

WhatsApp Image 2021 01 04 at 19.24.31 2

Çok yüksek miktarlarda siber saldırıya maruz kalan Pamukkale Üniversitesi, tamamlanan çalışmaların ardından siber saldırılardan korunur hale gelerek kesintisiz hizmet vermeye başlamıştır.

Artık kendi otonom (ASN) numarasına sahip olan Üniversitemiz, internet alt yapısı konusunda hiçbir devlet üniversitesinde olmayan altyapısal özelliklere, çok operatörlü bir internet yedekliliğine kavuşmuştur.

Netinternet olarak Türkiye’nin en çok web sitesine ev sahipliği yapan veri merkezi olmamızın verdiği güç ile Denizli’nin en yüksek internet alt yapı kapasitesine sahip olan şirketimizin tüm olanaklarını tamamen ücretsiz olarak Pamukkale Üniversite’sine kazandırdığımız için oldukça mutlu ve gururluyuz.

Ayrıca tüm bu süreçle ilgili olarak, bizlere güvenen ve üniversite internet alt yapısını emanet eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Sayın Prof Dr Necip Atar’a teşekkür eder, süreci yöneten, altyapı noktasında yardımcı olan Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mesut Aydınlı’ya iş birliktelikleri için teşekkür ederiz. Son olarak alt yapının kurulması sürecinde uzun saatler mesai yapan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...