• Güncelleme: 13:46:37 - 26 Mart 2020
  • Yayınlama: 13:46:37 - 26 Mart 2020

Fiziksel toplantıların ertelendiği bugünlerde Denizli Sanayi Odası meclis üyeleri, videokonferans yoluyla gerçekleştirdikleri toplantıda, Denizli sanayisinin durumunu değerlendirdi  ve “sokağa çıkma yasağının alınmasını talep ediyoruz” kararı aldı.

Dün gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren toplantıda videokonferansa katılan meclis üyelerinin tek tek kendi sektörleriyle ilgili değerlendirmeleri alındı. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu tarafından yönetilen toplantı sonucunda alınan kararlarla ilgili, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci tarafından yapılan basın açıklaması aşağıda bilgilerinize yer verildi:

Daha önce Corona virüsü salgını nedeniyle kamuoyuna gönderdiğimiz basın bülteninde bireysel insiyatiflerin çözüm getirmediğini belirtmiştik. Alınan ekonomik önlemleri takdirle karşılıyoruz, ancak bizler sanayiciler olarak şu anda içinde bulunduğumuz belirsizlikten çok rahatsızız. Fabrikalarımızı kapatıp kapatmama konusunda ikilemdeyiz; çünkü çoğumuz bir ekosistemin içerisinde yer alıyoruz ve işçilerimizi düşündüğümüz kadar, bu ekosistemin parçası olan tedarikçilerimizi, müşterilerimizi ve işin sürdürülebilirliğini de düşünmemiz gerekiyor.

Ancak yine de bu salgının insan sağlığı ve hatta hayatına karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunun farkındayız. Ticareti telafi ederiz, ama can kayıplarını telafi edemeyiz. Bu sebeple ani alınacak bir karardansa, programlı bir şekilde uygulanacak bir sokağa çıkma yasağının alınmasını talep ediyoruz. Üretim zincirinin sadece elzem olan parçalarını bırakıp, geri kalanını tamamen kapatmak ve bununla birlikte uygulanacak bir sokağa çıkma yasağının, salgını kontrol altına alarak daha belirsiz bir ortama girmemizi engelleyeceğini düşünüyoruz.

Yapılacak bu programla ilgili gerek yerel, gerekse ulusal karar vericilerle birlikte çalışmaktan ve çalışmalara destek vermekten mutluluk duyacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...